franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Košarkarji Krke danes proti Budućnosti

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
01.10.2015 05:40

Košarkarji bodo danes začeli novo sezono regionalne lige Aba. Slovenske barve v tekmovanju bodo zastopali Union Olimpija, Krka in državni prvak Tajfun. Že danes bosta prvo tekmo igrala Olimpija, ki bo ob 17. uri gostila MZT Skopje, in Krka, ki bo ob 19. uri gostovala pri Budućnosti.

Tajfun bo prvi obračun igral v petek, ko bo ob 17. uri gostil Sutjesko. V ligi bodo poleg omenjenih nastopali še Zadar, Cibona, Crvena zvezda, Mega Leks, Cedevita, Igokea, Metalac Farmakom in Partizan.

Tekmovanje je sicer doživelo nekatere spremembe v vodstveni strukturi. Dosedanji direktor hrvaškega prvoligaša Cedevite Krešimir Novosel je novi direktor lige, na tem položaju je zamenjal Radovana Lorbka. Lorbek je to funkcijo zasedal vsega dva meseca, pred tem pa je bil dolga leta direktor Roman Lisac.

Nov je tudi športni direktor tekmovanja. Na to funkcijo je bil imenovan nekdanji srbski košarkarski reprezentant Žarko Čabarkapa, ki bo nadomestil Josipa Bilića. Bilić bo poslej opravljal naloge svetovalca novima vodilnima možema lige.


Imenovanje novega vodstva je posledica reorganizacije in nove sistemizacije lige, kar je zahtevala krovna košarkarska organizacija Fiba. Zasebno podjetje Sidro, ki je poprej vodilo ligo Aba, je bilo ugasnjeno, liga Aba pa bo z odločitvijo petkove skupščine v celoti ob športnem prevzela tudi komercialni del poslovanja in vodenja tega tekmovanja.

V košarkarski ligi Aba bodo v prihodnji sezoni nastopala tri slovenska moštva - Tajfun kot državni prvak, Krka kot prvouvrščena ekipa rednega dela lige Telemach ter Union Olimpija kot udeleženec evropskega pokala.

Redni del sezone se bo končal 6. marca, nato pa bodo o prvaku odločila najboljša štiri moštva.