nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Beograd/Novo mesto

Košarkarji Krke poraženi v Beogradu

Piše: KK Krka/STA

Čas objave:
02.12.2019 08:45

Košarkarji Krke so doživeli peti poraz v ligi Aba in znova zdrsnili pod 50-odstotni izkupiček (4-5). Na gostovanju v Beogradu so morali priznati premoč Partizanu, ki je slavil zmago s 102:80.

Novomeščani so priključek držali skoraj do konca prvega polčasa, oziroma, dokler so zadevali mete za tri točke. V prvem polčasu so trojke metali 8:17, vseeno pa so že ob odmoru zaostajali za devet točk.

Razlika je v nadaljevanju hitro poskočila na dvajset točk, tako da je bil preostanek tekme zgolj formalnost. Na koncu je bilo zanimivo razmerje dosojenih osebnih napak, 31:20 v korist Krke in posledično prostih metov. Partizan jih je imel na voljo kar 40 ali 21 več od Krke, zadel pa jih je 37 (92,5 %).

Pri Krki je s 24 točkami izstopal Glenn Cosey (trojke 5:8), 15 pa jih je dosegel Marko Jošilo (trojke 3:5).

Izjavi po tekmi:

Vladimir Anzulović, trener Krke:
„Čestitke Partizanu. Ni veliko za povedati. Bili so boljši, z veliko energije so šli v tekmo in videlo se je, da so spočiti. Ne morem se znebiti vtisa, da smo imeli svoje priložnosti, a na koncu te majhne stvari prinesejo razliko. Pripravljali smo se za tekmo, a nismo uspeli tega ostvariti in Partizan je zasluženo zmagal."
Andrea Trinchieri, trener Partizana:
„Neprijetno je 40 minut igrati in se braniti proti moštvu s petimi strelci na parketu. V drugem polčasu smo bili veliko boljši, igrali smo konkretno. Ni bilo fantastično, a naredili smo posel, kot je bilo treba. Imeli smo dosti energije, videlo se je, da smo se spočili."
Krkaši so v ligi ABA s štirimi zmagami in petim porazi deveti. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 7. 12., ob 20.00 gostili Mornar iz Bara, pred tem pa jih v sredo, 4. 12., čaka tekma domačega prvenstva v Podčetrtku. 

Krka bo 7. decembra v desetem krogu gostila Mornar.