franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Maribor

Košarkarji nadaljujejo s pripravami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.08.2016 17:09

Za moško člansko reprezentanco je šest pripravljalnih tekem pred kvalifikacijami za EuroBasket 2017, v tem tednu pa jo čakajo še zadnje tri. Prvi v torek in sredo v Mariboru, kjer bodo tekmeci slovenskih košarkarjev Makedonci.

V štajerski prestolnici, kjer AKK Branik, ki je organizator tekme, ustvarja novo košarkarsko zgodbo, slovenska reprezentanca znova gostuje po šestih letih. Nazadnje se je tu mudila na Pokalu Adecco konec avgusta 2010, ko se je pripravljala za nastop na svetovnem prvenstvu v Turčiji.

Dvoboja z makedonsko vrsto bosta za naše košarkarje že 14. in 15. v zgodovini. Nazadnje sta se izbrani vrsti pomerili na lanskem EuroBasketu. Slovenija je bila na tekmi prvega dela v Zagrebu boljša z 62:51. Obe tekmi bo gostila dvorana Tabor. Torkova bo zaprta za javnost, medtem ko ste vsi ljubitelji košarke vabljeni na sredin obračun, ki se bo začel ob 20. uri. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima ter preko spleta na tej POVEZAVI. Tekmo bo na svojem drugem programu v živo prenašala tudi TV Slovenija.

Ekipa, zbrana okoli selektorja Igorja Kokoškova, je v Maribor prispela v ponedeljek in na parketu dvorane Tabor opravila dva treninga. Zanjo je sicer to šesti pripravljalni teden. Na Štajerskem bo ostala do sobotnega dopoldneva, nato pa se preselila v Ljubljano, kjer jo isti dan čaka še zadnji preizkus pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na Telemachovem spektaklu, ki se bo začel ob 20. uri, se bo v dvorani Stožice pomerila s Črnogorci. Za to tekmo, kot tudi obe kvalifikacijski v Ljubljani, so na voljo posebne Deluxe vstopnice, ki zagotavljajo izbrani sedež tik ob robu igrišča.

Edo Murić:
"Na zadnji tekmi je bila naša glavna napaka to, da nam je popustila osredotočenost. Po dokaj visokem vodstvu smo Britancem dovolili, da se približajo. Če nisi z glavo povsem pri stvari, se lahko vse kaj hitro obrne. Mi smo imeli to srečo, da se je vse rešilo v naš prid, a to nam je lahko zagotovo dobra šola, da bomo na najpomembnejših tekmah, tistih v kvalifikacijah, pravi. Do tedaj nas čakajo še tri tekme, dve tukaj v Mariboru proti Makedoncem, ki so dobra ekipa. Nekateri njihovi starejši košarkarji so se poslovili, prihajajo pa mladi upi. Mi smo na njih dobro pripravljeni. Vemo, da so nedavno proti reprezentanci Bosne in Hercegovine odigrali dobro tekmo. Upam, da mi obe srečanji dobro izkoristimo ter da popravimo napake v igri z zadnjega preizkusa."



________________________________________
PRIPRAVLJALNA TEKMA MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE:
Maribor (dvorana Tabor), sreda, 24. avgusta, ob 20.00:
SLOVENIJA : MAKEDONIJA (prenos na TV Slovenija)
________________________________________