Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Krka - Celje Pivovarna Laško 28:30 (19:14)

Piše: STA

Čas objave:
09.09.2022 21:53

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi uvodnega kroga lige NLB v gosteh premagali novomeško Krko s 30:28 (14:19).

* Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Backović in Lah.
* Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 5, Avsec 2, Majstorović 1 (1), Grojzdek, Knavs 4, Vukić 1, Stanojević 5, Rašo 1, Lončar 4, Nosan 2 (2), Kukman 1, Ernestl, Matko 2.
* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan, Knez, Mazej 3, Cokan 6 (2), Marguč, Ivanković 3, Janc 1, Muhović, Žabić 6, Mlakar 4, Vlah 6, Martinović, Suholežnik 1.
* Sedemmetrovke: Krka 6 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (2).
* Izključitve: Krka 8, Celje Pivovarna Laško 20 minut.
* Rdeči karton: /.

Celjski rokometaši so v dolenjski prestolnici dolgo časa hodili po robu, na koncu pa vendarle osvojili načrtovani točki.


Izbranci gostujočega trenerja Alema Toskića so bili v generalki za skupinski del lige prvakov - v četrtek bodo gostovali v danskem Aalborgu - v prvi polovici tekme v podrejenem položaju. Povratniki v družbo najboljših iz Novega mesta so jih povsem zasenčili in si priigrali kar sedem golov prednosti (16:9, 18:11).

V drugem polčasu so papirnati favoriti iz mesta grofov le postavili zadeve na pravo mesto, brez drame pa ni šlo. Celjani so v 47. minuti po golu Tima Cokana tekmo postavili v začetno izhodišče (23:23), po izenačenem nadaljevanju pa so odpor trdoživih gostiteljev zlomili šele v sami končnici.

Slabe štiri minute pred zadnjim zvokom sirene je Aleks Vlah državne prvake popeljal v vodstvo (27:26), Celjani pa so nekoliko "lažje zadihali" šele v 59. minuti, ko sta jih Stefan Žabić in Cokan popeljala v vodstvo z 29:27 in tako nagnila tehtnico na njihovo stran.

V gostujoči ekipi so bili najbolj učinkoviti Cokan, Vlah in Žabić, ki so dosegli po šest golov, v domači pa sta Žiga Bradeško in Veljko Stanojević prispevala po pet zadetkov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila ormoški Jeruzalem, novomeška pa bo gostovala v Slovenj Gradcu.