nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Krka danes s Heliosom

Piše: R.K.

Čas objave:
24.10.2022 08:45

Novomeški košarkarje Krke bodo danes ob 18. uri v 4. krogu Lige Nova KBM gostovali pri domžalskih Helios Sunsih. Domžalčani so letos odlično začeli sezono, saj imajo tako kot naši košarkarji 5 zaporednih zmag. V Ligi Nova KBM so premagali Hopse, Terme Olimia in LTH Castings, v 2. ABA ligi pa Šenčur in Široki.

Izjava pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Krke: »Helios je v odlični formi, kar je pokazal tudi na turnirju 2. ABA lige na Zlatiboru, kjer je v obeh tekmah dokaj prepričljivo odpravil svoje tekmece. Imajo zelo talentirano napadalno ekipo, ki v napadu igra na krilih Mahkovica in je sposobna dosegati veliko število točk. Naša naloga tako ne bo lahka, a imamo svoje cilje, svoje naloge in želimo v Domžalah prikazati nekoliko boljšo predstavo kot v tekmah na Zlatiboru. Menim da bo šlo za izenačeno in dobro predstavo trenutno dveh najboljših moštev v slovenski ligi.«

Da bi zavedanje o resnosti problematike še bolje razširili v športnem, pogosto preveč moško naravnanem okolju, so se pri Helios Sunsih skupaj z organizacijo Europa Donna Slovenija odločili tekmo posvetiti Roza oktobru, mesecu, ki je posvečen ozaveščanju o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Za vse obiskovalke ob vstopu v dvorano pripravljajo drobno presenečenje, za dekleta pa pripravljajo tudi pester spremljevalni program in nagradne igre. Hkrati bodo tekmo izkoristili tudi za začetek akcije »Bodi z nami v dvorani (ne za ekrani)!«, s katero želijo mladina v čim večjem številu vrniti na in ob športna igrišča, da športne dogodke pospremijo v živo in ne preko družabnih omrežij.

Gašper Okorn pred tekmo s Helios Suns