pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport

Krka in Sviš v dramatični končnici do remija

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2019 10:30

Rokometaši novomeške Krke so drevi v 7. krogu NLB lige v končnici za obstanek v domači dvorani Marof gostili ivanški Sviš.

Tekmeca, ki sta se danes teden udarila v polfinalu pokala Slovenije sta si nocoj v dramatičnem zaključku srečanja točki razdelili. Tekma se je končala z 31:31 (14:15).

IW2A9516.jpg
MRK KRKA so gostili RK SVIŠ Ivančna Gorica
MRK Krka


Krkaši so tokrat z oslabljeno kadrovsko zasedbo prikazali povsem drugačno igro kot pred tednom dni, ko so v polfinalu pokala Slovenije zanesljivo premagali današnjega tekmeca. V prvem delu so gledalci lahko uživali v izenačenem srečanju, občutnejšo prednost pa si do polčasa ni zagotovila nobena od ekip, čeprav so bili gostje za odtenek bolj razpoloženi od Novomeščanov, ki so na glavni odmor odšli z zaostankom enega zadetka ( 14:15). Krkaši so v nadaljevanju naredili nekaj tehničnih napak, kar so gostje s hitrimi zadetki kaznovali, ter v 38. minuti z dvema zaporednima zadetkoma Luke Zafrana povedli s + 2 ( 17:19, 18:20). Krkašev to ni uspavalo, saj so že v naslednjih dveh napadih zaostanek izničili in po zadetku Jana Bevca povedli, ter imeli vse do 57. minute igro v svojih rokah. V napeti končnici in po vodstvu Sviša s 30:31 je za izenačenje na 31:31 poskrbel Dino Rašo, gostom, ki so imeli priložnost celo za zmago, pa je slavje prekrižala dobra Krkina obramba prav v zadnjih petih sekundah tekme.

IW2A9288.jpg
MRK KRKA so gostili RK SVIŠ Ivančna Gorica
MRK Krka


Pri Krki je bil z osmimi zadetki najbolj razpoložen Klemen Matko, najboljši strelec srečanja pa je bil igralec Sviš-a, Luka Zafran, ki je dosegel deset zadetkov.
Dino Rašo, MRK KRKA : " Videlo se je, da smo še nekoliko utrujeni od tekem, ki smo jih igrali minuli konec tedna na pokalu, poznale pa so se tudi poškodbe igralcev, ki so bili glavni akterji na pokalu. Tudi tokrat je bila tekma napeta, bi pa kljub temu pohvalil vse igralce za prikazano. Na koncu smo si točke razdelili, lahko pa bi iztržili več, a moramo biti tudi s tem zadovoljni".

Domen Košir, RK Sviš: " Tekma je bila zelo izenačena. Skozi celotno tekmo smo se izmenjavali v vodstvu, žal pa smo na koncu zapravili zadnji napad za zmago. Mislim, da je delitev točk povsem poštena". 

Statistika:
MRK KRKA: Pavlin, Brajer, Bevec 4, Didovič 4, Okleščen 5, Pršina 2, Jakše 3, Plut 1, Rašo D. 2, Avsec, Kukman 1, Windischer, Matko 8, Florjančič 1.
RK Sviš: Tekavec 1, Knez 1, Zafran 10, Fink 1, Tekavčič 1, Stopar 3, Škorc, Košir Ma.4, Pintar 1, Struna, Kuntnar 1, Krabonja 1, Željko 2, Vencelj, Košir D.4, Vidmar 1.

Izključitve:
Krka 4. minute; Sviš 6. minut
Sedemmetrovke: Krka 12 (9), Sviš 4 (3)