pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport

Krka je morala priznati premoč

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2023 07:30

V 6. krogu AdmiralBet ABA lige so košarkarji Krke po izenačenem prvem polčasu v drugem popustili in s SC Derbyjem v Podgorici izgubili s 70-84 .

Krka: Stergar 6 (2 sk, 2 as, 3 prid.ž.), Bobnar, Bačvić 2 (2 prid.ž.), Cerkvenik 13 (3 sk, 1 as), Cousins 6 (6 sk, 4 as), Jurković 7 (4 sk), Špan 15 (1 sk, 8 as), Škedelj 5 (3 sk), Radovanović 7 (5 sk), Macura 9 (7 ak).

Krkaši so začeli v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Marko Radovanović in Jurij Macura. Po prvem košu gostiteljev so prešli v vodstvo. Vodili so večji del prve četrtine, po desetih minutah pa je bilo 18-16 za Krkaše. Ti so vodili z minimalno prednostjo tudi v prvi polovici druge četrtine, potem pa so jih gostitelji ujeli in moštvi sta se do konca polčasa menjavali v vodstvu. Ob polčasu je bilo izenačeno na 35.

Na začetku tretje četrtine so gostitelji povedli z 41-36. Prednost so povečevali in ob koncu 27. minute so prvič imeli dvomestno prednost (55-44). Krkaši so se z delnim izidom 10-4 v 30. minuti približati na pet točk zaostanka (59-54), a so domači že ob koncu tretje četrtine spet imeli deset točk prednosti (64-54). V zadnji četrtini so le še vzdrževali dvomestno prednost in prišli do zaslužene zmage.

5x Krkin naj:

  • Najboljši strelec: Jan Špan 15
  • Največ skokov: Jurij Macura 7
  • Največ asistenc: Jan Špan 8
  • Največ pridobljenih žog: Leon Stergar 3
  • Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Jan Špan 15

Izjavi po tekmi

Gašper Okorn, trener Krke: »Čestitam SC Derbyju in trenerju Žaklju za zasluženo zmago. Prvi polčas smo odigrali solidno, bi pa po njem morali voditi z občutnejšo prednostjo, saj nismo izkoristili njihove slabe igre, v katero smo jih uspeli prisiliti. Že v prvem polčasu se je nakazoval naš problem, ki je v tretji četrtini eskaliral, in sicer kontrola skoka. Nismo znali več odgovoriti na njihovo vedno večjo agresivnost in v nekem trenutku smo tako popustili, da se nismo mogli več vrniti v igro.«

Andrej Žakelj, trener SC Derbyja: »Fantom čestitam za zmago. Cilj je bila zmaga in to smo tudi dosegli. S prvim polčasom in nekaterimi deli četrte četrtine ne morem biti zadovoljen, a za nas je bila to težka tekma. Bili smo pod pritiskom, kar se je poznalo pri igralcih na začetku tekme, predvsem v napadu, v obrambi pa moramo še veliko delati. Nekatere stvari mi niso bile všeč, ne gre za to, da ni bilo želje, a potreben je fokus je, določena pravila je treba spoštovati. V drugem polčasu smo bili bolj energični in zato je prišel rezultat.«