nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Domžale

Krka prvak do 19 let

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2016 20:31

V Domžalah se je z zmagoslavjem košarkarjev Krke zaključila sezona državnega prvenstva za fante do 19 let. V finalu so Novomeščani s 66:52 ugnali zasedbo Zlatoroga iz Laškega. Tretje mesto je po zmagi nad Grosupeljčani (97:62) pripadlo Union Olimpiji. Za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja je bil izbran igralec Krke Aljaž Marinč.

Novomeščani so zasluženo prišli do drugega naslova v zadnjih treh sezonah. Najboljši strelec Krke je bil najkoristnejši igralec zaključnega turnirja Aljaž Marinč, ki je dosegel 20 točk in zbral devet skokov.

Tekmo za tretje mesto je zanesljivo dobila Union Olimpija, ki je Grosuplje ugnala s 97:62. Pri Ljubljančanih, državnih prvakih iz minule sezone, je Aljaž Stopar vknjižil 18 točk in osem skokov, Maid Čičić, najboljši strelec zaključnega turnirja s 57 točkami, pa je v dresu Grosupljega vpisal dvojni dvojček s 23 točkami in 11 skoki.

Center Grosupljega je bil izbran tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja, kjer se je pridružil Marinču, Vlatku Čančarju iz Union Olimpije, Nejcu Bariču iz Zlatoroga in Klemnu Kužniku, še enemu igralcu Krke.