zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Novo mesto

Krka - Urbanscape Loka 24:30

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.02.2017 19:35

Rokometaši Urbanscapa Loke so v 19. krogu lige NLB v gosteh premagali novomeško Krko s 30:24 (19:11).



Škofjeločani so v osrednji tekmi kroga prepričljivo slavili v dolenjski prestolnici. Gorenjci so vse dvome o svoji zmagi razrešili v prvi polovici tekme, ki so jo odigrali na zares vrhunski ravni in si priigrali kar osem golov prednosti. Po današnjem medsebojnem dvoboju je Urbanscape na tretjem mestu prvenstvene lestvice, dve točki manj ima Krka.

Že začetek tekme je napovedoval gorenjsko prevlado v dvorani Marof. Izbranci Siniše Markote so uvodoma povedli s 3:0, nato pa postopoma večali svojo prednost. V 16. minuti je znašala pet golov (10:5), predvsem odločno predstavo pa so prikazali med 18. in 24. minuto, po delnem izidu 6:1 so si priigrali prednost osmih golov (15:7).

Gorenjci so v prvem polčasu gostitelje zasenčili v vseh prvinah igre, podobno sliko pa so gledalci videli tudi v drugi polovici tekme. Gosti so imeli vse niti igre trdno v svojih rokah, v 34. minuti so povišali na +11 (23:12) in jasno je bilo, da bosta točki romali v Škofjo Loko. V zmagoviti ekipi so bili strelsko najbolj učinkoviti Mario Cingesar, Nejc Maček in Grega Jamnik, ki so dosegli po pet golov, v poraženi pa je trenutno prvi strelec v državnem prvenstvu Jan Jurečič dosegel 12 zadetkov.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 17. februarja, gostovala na Ptuju, škofjeloška pa bo dan kasneje gostila trebanjski Trimo.