dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

Krkaši boljši od Panvite

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2016 05:20

Odbojkarji Krke so v tekmi 13. kroga 1. DOL za moške s 3:1 (20, -14, 22, 18) premagali Panvito Pomgrad. Najbolj razpoložena sta bila Drobnič in Rojnik.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v Novo mesto pripotovali brez Bogožalca. Kljub temu so prepričljivo slavili v drugem nizu, pri enem osvojenem pa je tudi ostalo in Krka je vknjižila nove tri točke. Krkaši so bili v vseh prvinah boljši od gostop, najbolj pa izstopajoč pa je bil novomeški blok. V štirih nizih so zbrali 18 blokov, od tega 9 v prvem nizu, Panvita pa skupno le 11.

Tekmo so bolje odprli domači in trener gostov je pri rezultatu 11:8 uporabil že drugi polminutni odmor. Ta se je obrestoval saj so nato vknjižili dva zaporedna bloka, Flisar pa je z asom rezultat poravnal. Vajeti so nato v svoje roke vzeli novomeški odbojkarji, predvsem po zaslugi razpoloženih blokerjev Erpiča in Bregarja so hitro pobegnili na varnih 21:15, nato pa niz uspešno pripeljali do konca (25:20).

V drugi niz so odločneje krenili gostje in si z dobrim servisom hitro priigrali štiri točke naskoka. Poboljšali so svojo igro na mreži in v obrambi, Krkaši pa so storili preveč lastnih napak, teh je bilo kar 12, da bi lahko kakorkoli ogrozili vodstvo gostov. Pomanjkanje zbranosti Krkašev so s pridom izkoristili varovanci trenerja Fujsa in prepričljivo (14:25) poravnali izid v nizih.


Tretji niz je bil povsem izenačen do samega zaključka. Na 19. točki sta bili ekipi še poravnani, nato pa so po dveh napakah gostov do prve pomembnejše prednosti prišli domači. Sledile so uspešne izmenjave tako na eni kot na drugi strani, Krkašem pa je uspelo niz zaključiti v svojo korist (25:22).

Na prvi tehnični odmor v četrtem nizu so s prednostjo štirih točk odšli gostje. Trener Krke Jože Časar je odmor dobro izkoristil, saj so njegovi varovanci osvojili pet zaporednih točk. Sledila sta še dva asa Drobniča (skupno 23 točk), za brezskrben zaključek tekme pa sta z uspešnim blokom in močnimi servisi poskrbela Stosič in Turk. Ob vodstvu z 21:14 je bilo že jasno, da bodo tri točke ostale doma (25:18).