pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport

Krkaši do remija v Ribnici

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2023 08:34

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so pred reprezentančnim premorom odigrali še tekmo 8.kroga. Po izjemno natrpanem urniku so varovanci trenerja Mirka Skoka gostovali na vročem terenu pri ekipi RD Riko Ribnica in po izjemno napeti tekmi in izenačenem zaključku iz dežele suhe robe odnesli točko. Tekma se je končala s 29:29 (14:14). To je za Novomeščane že tretja delitev točk v tej sezoni, po osmih odigranih tekmah pa so zbrali skupno 11 točk, kar zadostuje za odlično 3. mesto v Ligi NLB.

V zelo izenačenem prvem polčasu si nobena od ekip ni priigrala več kot dva gola prednosti. Najprej je to uspelo gostiteljem, ki so vodili s 5:3 in 6:4, medtem ko so krkaši do vodstva dveh zadetkov prišli v 29. minuti pri 14:12, tekmeca pa sta na glavni odmor odšla pri rezultatu 14:14. Tudi drugi del dvoboja je ponudil tesen spopad. Novomeščani so za ugodnejši razplet tekme zapravili nekaj žog, Ribničani pa so napako kaznovali in znova povedli z dvema goloma prednosti (22:20). Končnica obračuna je bila kljub vsemu povsem izenačena. Krka je na krilih Veljka Stanojevića, ki je dosegel tri zaporedne gole držala stik in izenačila na 27:27.Po zadetku Leona Ljevarja za 29:28 je bilo na semaforju še 37 sekund, Novomeščani pa so imeli ob tem še igralca več v lovu na izenačenje. Izsilili so sedemmetrovko, ki jo je uspešno za delitev točk izvedel Tilen Kukman. V zadnjih šestih sekundah napada pa Ribničani niso prišli do zaključka.

Pri Ribnici je bil najboljši strelec Ljevar z devetimi goli, šest jih je dodal Cimerman, pri Krki pa je sedem golov dosegel Stanojević, enega manj sta prispevala Vojislav Vukić in Tilen Kukman.

Riko Ribnica se bo v naslednjem krogu 11. novembra v gosteh pomerila proti Urbanscape Loki, medtem ko bodo krkaši isti dan v domači dvorani gostili Celje Pivovarno Laško.

Izjave po tekmi:

Leon Ljevar, RD Riko Ribnica: "Za nami je zelo težka tekma. Odločala je ena žoga. Zmage pa so nas verjetno stali zgrešeni zicerji v prvem polčasu. Na koncu tudi ta točka šteje in pomembno je, da nismo ostali brez obeh."

Gašper Horvat, MRK Krka Novo mesto: "Zavedali smo se, da prihajamo na eno težjih gostovanj v Sloveniji. Od začetka je bila tekma napeta, saj se mi zdi, da nobena ekipa ni povedla z več kot dvema zadetkoma razlike. Tekma je bila čvrsta z atraktivnimi goli in neodločen izid je po moje tudi najbolj pravičen za obe ekipi. Čestital bi domačinom. V Ribnico smo prišli po obe točki, vendar smo zadovoljni tudi s to osvojeno."

Statistika:

RD RIKO RIBNICA: Braunović (13 obramb), Klarič, Dobaj, Pogorelec, Žagar 2, Ljevar 9, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 4 (2), Cimerman 6, Đekić, Knavs 4 (3), Zakrajšek, Nosan, Grebenc, Hrastnik 4,

MRK KRKA: Rauh, Brajer (5 obramb), Blaževič (7 obramb), Avsec, Majstorović 1, Muhič, Vukić 6, Stanojević 7, Rašo, Zajc, Nikolić 2, Lavrič, Kukman 6 (3), Matko 1, Bradeško 1, Horvat 5,

Sedemmetrovke: RD RIKO RIBNICA 5 (5), MRK KRKA 5 (3)

Izključitve: RD RIKO RIBNICA 8 minut, MRK KRKA 6 minut

Rdeči kartoni: RD RIKO RIBNICA 1