stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Krkaši doživeli prvi poraz v evropskem pokalu

Piše: R.K.

Čas objave:
25.03.2024 10:24

V izjemnem vzdušju v dvorani v Atenah so rokometaši Krke na prvi tekmi četrtfinala evropskega pokala v gosteh izgubili proti Olympiacosu s 26:31 (13:16).

Izbranci trenerja Mirka Skoka so pred gostovanjem v Grčiji v tem tekmovanju začeli v drugem krogu in takrat zanesljivo opravili z estonskim Viljandijem, v tretjem so izločili belgijski Vise, v osmini finala pa Slobodo iz Tuzle. Olympiacos, pri katerem igra tudi Slovenec Miha Kavčič, pa je po vrsti premagal italijanski Sassari, hrvaški Trogir, in italijanski Brixen. Tokrat so bili Grki, ki jih vodi hrvaški strateg Željko Babić premočan nasprotnik tudi za Novomeščane, ki so bili večino tekme v zaostanku, na povratnem obračunu bo bodo morali nadoknaditi pet golov. Krkaši so dobro začeli tekmo in povedli s 5:3, vendar nato padli v krizne minute. Grki so naredili delni izid 6:1 in prišli do lepe prednosti sredi polčasa (10:6). Podobno prednost so držali tudi v nadaljevanju, v katerem so sicer Novomeščani prišli tudi na dva gola zaostanka, na glavni odmor pa šli z -3.

V uvodu drugega polčasa slovenskemu predstavniku še naprej ni uspelo priti do priključka, še več, Grki so v 45. minuti prvič povedli za pet golov (21:16), minuto pozneje pa že za šest. To pa je že nazorno pokazalo, da bodo morali Novomeščani na povratni tekmi, pred svojimi navijači loviti dokaj visok zaostanek.

Pri gostiteljih je bil z osmimi goli najboljši Savas Savas, pri Krki pa je Marko Majstorović dosegel devet, Veljko Stanojević pa sedem golov.

Izjave po tekmi:

Željko Babić, trener Olympiacosa: »Najprej bi ekipi Krke in njihovemu trenerju čestital za fantastično tekmo. To je šport, za to se živi in dela. Mislim pa, da je bila naša prednost in zmaga predvsem ta, da smo zaustavili krkino zunanjo linijo, ki je odlična v igri ena na ena, hkrati pa smo z nekaj lahkimi zadetki hitro prešli v vodstvo. Po mojem mnenju pa je tekmo prevagala naša čvrsta igra v obrambi.«

Aljaž Lavrič, igralec MRK KRKA: » Za nas je bila to lepa izkušnja igrati v takem vzdušju, pred tako evforičnimi navijači, ki so pripravili čudovito kuliso. Grki so odigrali zelo čvrsto v obrambi, kar nam je povzročalo nemalo težav v napadu. Naša igra v obrambi pa ni bila na takem nivoju, kot denimo na tekmi proti Celju. Najverjetneje se je poznala utrujenost, pa tudi dolga pot, ampak nič še ni odločeno. Dejstvo je, da smo v roku treh minut naredili preobrat iz minus sedem na minus tri. Če bomo imeli dober dan, smo sposobni zaostanek izničiti. Pot do polfinala še ni odločena, mi pa nismo in ne bomo izobesili bele zastave.«
Statistika: Dvorana Iliupolis, gledalcev 550, sodnika: Xhema in Jahja (oba Kosovo).

Olympiacos: Kotanidis, Tziras 1, Karampurniotis, Papavasilis 1, Vida 2, Tzimpulas 2, Papantonopulos, Kandilas, Slišković 5, Cigaridas 1, Pasias 4, Montoro Cabello 3, Slavuljica, Kavčič 2, Mihalidis 2, Savas 8 (1).

Krka: Rauh, Bradeško, Avsec, Majstorović 9 (5), Muhič 2, L. Rašo, Vukić 3, Stanojević 7, D. Rašo 1, Zajc, Nikolič 1, Lavrič, Kukman 1, Matko, Blaževič, Horvat 2.

Sedemmetrovke: Olympiacos 3 (1), Krka 6 (5).

Izključitve: Olympiacos 12, Krka 12 minut.

Rdeči karton: /.

Druga, odličilna četrfinalna tekma bo v soboto, 30. marca v Novem mestu.