Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto

Krkaši drevi na gostovanju pri Partizanu

Piše: KK Krka

Čas objave:
03.04.2021 16:30

Košarkarje Krke v 24. krogu Lige ABA čaka gostovanje pri beograjskemu Partizanu. Tekma bo danes ob 21. uri, prenašala pa jo bo TV ArenaSport.

Beograjčani so letos presenetljivo že kar nekaj čas brez možnosti za uvrstitev v končnico štirih najboljših, vodi pa jih že tretji trener v tej sezoni, Aleksandar Matović. Imajo devet zmag, dve več od Krkašev, ki so v prvi tekmi decembra v Novem mestu slavili z 69:50.

Dalibor Damjanović, trener Krke:


Tekma s Partizanom je enako pomembna kot vsaka tekma v tej sezoni. Tekmeca jemljemo na enak način, priprava pa poteka po načrtu. Partizan je zelo dobro, zelo atletsko moštvo. Igrajo čvrsto, agresivno v obrambi, njihova največja kakovost pa je skok v napadu. Tu predvsem mislim na Thomasa, Mosleya, Jankovića, Miko, Dangubića, in narediti bomo morali velik posel, če se želimo kosati z njimi in dobiti skok, kar bo ključno na tej tekmi. Veliko bo kontakta, na kar se bomo morali adaptirati. Druga dobra stvar v njihovi igri je tranzicijski napad, kjer so zelo močni, zelo hitri in praktično vsi igralci lahko prenesejo žogo v napad, zato bo naša reakcija v obrambi zelo pomembna. Imajo dobro pokrito tudi zunanjo linijo. Tu so Paige, Jaramaz in Trifunović, ki jim ne smemo dovoliti, da se razigrajo z meti za tri točke. Na naši prvi tekmi smo pokazali, da lahko igramo z njimi. V Beograd gremo z istim razmišljanjem. Iskali bomo svojo priložnost skozi celo tekmo. Morali bomo biti zbrani in vztrajni vseh 40 minut, če bo treba, pa tudi več.

Jure Škifić, igralec Krke:
Zadnje dni smo izkoristili za pripravo tekme s Partizanom. Oni so absolutni favorit, mi pa želimo narediti presenečenje in si tako olajšati pot k obstanku v ligi. Vemo, da gre za kakovostno moštvo, ki za sabo nima dobre sezone, a sedaj, ko nima več možnosti za končnico, igra veliko bolj sproščeno. Igrajo z veliko energije v napadu, še posebej v skoku, so pa predvsem zaradi Paigea in Jaramaza nevarni tudi pri metih z razdalje. Mi se moramo osredotočiti nase, dati svoj maksimum in upati na čim boljši rezultat.

Trener Krke Dalibor Damjanović

Pred tekmo s Partizanom