pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport

Krkaši iz Maribora z grenkim priokusom

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2022 08:03

V štajerski prestolnici se je drevi odvijal zadnji, 13. krog v slovenski rokometni ligi v letu 2022. Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so po sredini zmagi nad moštvom iz Ribnice tokrat v gosteh pri ekipi RK Branik Maribor tesno izgubili, s porazom pa si nekoliko zagrenili božično-novoletne praznike. Tekma se je v dvorani Tabor končala z rezultatom 26:25 (12:12).

Štajerci so drevi prišli do svoje druge zmage v letošnji sezoni in prve v domači dvorani, njihov plen pa je bila izkušenejša ekipa Krke, ki se je po zmagi nad Ribnico sredi tedna nekoliko sprostila in dovolila, da so Mariborčani v zaključku tekme uspeli ohraniti hladne glave ter si povrniti samozavest. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v uvodu sicer povedli z 0:3, nekaj minut kasneje pa so domačini po nekaj tehničnih napakah Krke povedli z 8:6, a krkaše prednost Mariborčanov ni uspavala. Ob polčasu sta se ekipi razšli pri neodločenem rezultatu 12:12.

V izenačenem nadaljevanju so se Mariborčani in Novomeščani vseskozi izmenjavali v vodstvu, v najbolj pomembnih trenutkih dvoboja - pri izidu 22:22 - pa so bili bolj zbrani in preudarni domači rokometaši ter z dvema goloma Nejca Planinška in enega Matica Košca le dosegli drugo zmago v tej sezoni. Končni rezultat tekme je bil 26:25. Krka po nepopolnem krogu še vedno ostaja na visokem četrtem mestu.

V štajerski zasedbi je bil najbolj učinkovit Teo Jezernik z devetimi goli, pri Krki sta Marko Majstorović in Uroš Knavs dosegla po pet zadetkov.

Statistika:

RK MARIBOR BRANIK: Zupančič, Lorger (9 obramb), Strašek (1 obramba), Planinšek 6, Jezernik 9 (4), Sok 1, Kovačec 1, Jerenec 1, Košec 2, Gregorič 1, Kačičnik, Budja 2, Razgor 1, Hedl, Grobelnik 2.

MRK KRKA: Brajer (1 obramba), Blaževič (13 obramb), Bradeško 3, Avsec 4, Majstorović 5 (2), Grojzdek, Škrinjar, Knavs 5 (3), Vukić 2, Lončar 1, Nosan 1, Kukman 3, Ernestl, Matko 1.

Sedemmetrovke: RK MARIBOR BRANIK 5 (4), MRK KRKA 6 (5)

Izključitve: RK MARIBOR BRANIK 14 minut, MRK KRKA 8 minut

V ligi NLB bo napočil malo manj kot dvomesečni premor zaradi januarskega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. Zasedba iz Novega mesta bo v 14. krogu, ki bo 4. februarja, gostovala v Celju.