zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Ljubljana

Krkaši iz Tivolija brez superpokala

Piše: STA/R.K.

Čas objave:
18.09.2021 09:23

Košarkarji Cedevita Olimpije so zmagovalci letošnjega superpokala, v katerem so z 78:71 (22:16, 34:36, 58:52) premagali Krko.

Ljubljanski košarkarji so v slovenski klasiki, ki si jo je ogledal tudi zvezdnik Luka Dončić, premagali Krko in osvojili svoj jubilejni deseti superpokal. Kot sta napovedala oba trenerja, gledalci niso videli posebno kakovostne košarke, ekipi sta še daleč od želene forme. Veliko je bilo napak, zgrešenih metov, so pa košarkarji z borbenostjo vendarle pokazali, da si lovoriko želijo. Dvoboj je bil sicer izenačen od začetka do konca, ljubljanska ekipa je tekmece strla v zadnjih dveh minutah, skozi vso tekmo jo je reševal skok v napadu.

Tekmo je bolje začela Olimpija, predvsem po zaslugi razpoloženega Zacha Augusta, ki je z atraktivnim zabijanjem poskrbel za vodstvo 17:10. Šest točk prednosti so imeli državni prvaki, ki so napake in zgrešene mete kompenzirali s skokom. A samo skok je bil premalo, da bi Olimpija tudi na odmor odšla s prednostjo. Borbeni Dolenjci, ki jih je nasploh prvič v vodstvo pri izidu 31:32 popeljal Jan Kosi, so ji ves čas sledili, Leon Stergar pa je 27 sekund pred koncem poskrbel za izid polčasa 34:36.

superpokal-cedevita-olimpija-krka
Superpokal Cedevita Olimpija Krka
KK Krka


Prvaki so tudi v tretji četrtini prišli do vodstva šestih točk, toda še naprej sta se ekipi menjavali v dobrih in slabih trenutkih. V zadnji četrtini je tudi Krka imela štiri točke prednosti, z meti za tri točke je pri njej blestel Rok Stipčević. Odločila pa je končnica, še minuto in 52 sekund pred koncem so Novomeščani zaostajali vsega dve točki, nato pa sta Jacob Everse Pullen in Jaka Blažič dosegla nekaj košev, ki so prinesli zmago.

Dalibor Damjanović, trener Krke: »Če izgubiš tekmo, ne moreš biti zadovoljen. Izgubili smo zaradi majhnih stvari, ki so postale skozi tekmo velike. Opozarjal sem igralce na Olimpijin skok v napadu in ne rabiš biti v formi, da zapiraš igralce nasprotne ekipe. V določenih momentih nam je tudi zmanjkalo zbranosti v obrambi in njihovi strelci so ostali sami na metu. Prav tako so se pojavile napake v napadu, ko se nismo držali sistema in odigrali po svoje. To je šele začetek sezone in tekma je bila dober test za nas. Odigrali smo 6 pripravljalnih tekem, ampak pripravljalne tekme so eno, uradne pa drugo. Videl sem, da igralci, ki sem jih izbral, lahko igrajo. Mladi igralci, kot so Macura in Stavrov, še nimajo konstantnosti v igri, ampak sem pozitiven. Čaka nas še veliko dela, moramo biti potrpežljivi in ne pričakovati uspeha čez noč. Moje ideje so eno, ampak košarka ni video igrica, kjer točno veš, kaj se bo dogajalo vnaprej.«

Rok Stipčević, igralec Krke: »Olimpija si zasluži čestitke za zmago, mi pa smo pokazali, da bom z nami negotovo in napeto na vsaki tekmi. Za slovensko košarko je zelo dobra stvar, da se igra taka tekma, ki je bila napeta do samega konca. Na koncu je bil ključen skok v napadu Olimpije in zasluženo so zmagali. Sedaj imamo sedem dni za pripravo na tekmo z istim nasprotnikom v ABA ligi. Moramo biti potrpežljivi, imamo veliko novih, mladih igralcev in mislim, da bomo skozi sezono samo rasli.«