stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Krkaši niz zmag še podaljšali

Piše: R.K.

Čas objave:
25.09.2023 09:23

Rokometaši Krke so bili ob sobotne državnem prazniku- Dnevu športa nagrajeni z novo, tretjo zaporedno zmago v sezoni. Novomeščani so v 3. krogu Lige NLB na kolena spravili vedno nepredvidljivega nasprotnika, ekipo Jeruzalem iz Ormoža, do obeh točk pa prišli na relativno lahek način. Derbi kroga se je pred številnim domačim občinstvom končal po željah varovancev trenerja Mirka Skoka, bilo je 30:23 (15:12).

Domači rokometaši so tekmo začeli odločno ter že v zgodnjem delu tekme povedli s 6:1, nato pa prednost z manjšimi nihanji v svoji igri držali vse do konca tekme. V prvem polčasu so se jim Prleki še uspeli približali na dva gola zaostanka (7:9), v drugem delu pa so bili krkaši za razred boljši tekmec. Po vodstvu s 25:17 v 50. minuti je bilo že povsem jasno, da bosta točki ostali v Novem mestu. Trener Mirko Skoko je bil po tekmi z igro svojih varovancev lahko zadovoljen, saj so dosledno spoštovali navodila in briljirali predvsem v obrambnih nalogah.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vojislav Vukić s šestimi, v gostujoči pa Gašper Pungartnik s petimi goli.

Novomeščani bodo v prihodnjem krogu gostovali na Škofljici, Ormožani pa bodo gostili Urbanscape Loko.

Izjave po tekmi:

Leon Rašo, igralec MRK KRKA: » Ormož ima zelo dobro ekipo, so zelo borbeni igralci. Na tekmo smo se zelo dobro pripravili, vedeli smo, da so zelo nepredvidljiva ekipa, na koncu pa smo po dobrem prvem delu in rahlih padcih v igri, v domači dvorani obdržali obe točki.«

Teo Šulek, igralec RK Jeruzalem Ormož: »Še sam ne vem, kaj se nam je danes zgodilo in ne vem, kako bi lahko opisal tekmo. V napadu se nam nikakor ni izšlo, pa tudi v obrambi nismo bili pravi. V Novem mestu je lepo, radi pridemo, je pa res, da je Krka težak nasprotnik in glede na zgodovino imamo tukaj slabe izkušnje. Tudi danes se domov odpravljamo praznih rok.«

Statistika: MRK Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško 2, Avsec 5, Majstorović 5 (3), Muhič 1, Rašo 4, Vukić 6, Stanojević, Rašo 1, Zajc 1, Nikolić 4 (1), Lavrič, Kukman 1, Matko, Horvat.

RK Jeruzalem Ormož: Ranfl, Balent, Zemljič, Munda 3, Bogadi 4, Sok 3 (1), Vincek, Žuran, G. Hebar, M. Hebar 1, Šulek 1, Blagotinšek 1, Pungartnik 5, Krabonja 1, Kolmančič 2, Jerenec 2.
Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Jeruzalem Ormož 2 (1).

Izključitve: Krka 8, Jeruzalem Ormož 16 minut.

Rdeči karton: /.