franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Krkaši po preobratu do obeh točk

Piše: R.K.

Čas objave:
22.02.2024 07:52

Rokometaši novomeške Krke so v zaostali tekmi 15. kroga Lige NLB vknjižili osmo zmago po preobratu in zaostanku v prvem delu, z njo pa so se povzpeli na peto mesto v državnem prvenstvu. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v izjemno napeti in fanatični končnici slavili s 32:30.

Sprva je sicer kazalo, da bo zasedba s Kodeljevega podaljšala niz zmag na štiri, a so jim slavje v sami končnici srečanja preprečili borbeni Novomeščani. V prvem delu so bili gostje sicer boljši tekmec, saj so si hitro priigrali manjšo prednost dveh ali treh golov ter jo tik pred odmorom še povišali na +4 (17:13). A v drugem polčasu so Novomeščani hitro ulovili tekmece. V 38. minuti je bil tako izid že izenačen (19:19), potem je sledilo obdobje enakovredne igre, nato so do manjše prednosti prišli krkaši. To prednost pa so podobno kot Slovan v prvem delu še oplemenitili pred koncem. V 58. minuti je bil tako izid 31:27, to pa je bil zaostanek, ki ga gostom ni več uspelo ujeti, do konca dvoboja pa so nekoliko ublažili poraz.

Pri Krki je Marko Majstorović dosegel sedem golov, Veljko Stanojević pa šest. Pri rokometaših Slovana pa sta se strelsko najbolj izkazala Kenan Pajt z devetimi in Matic Pipp z osmimi goli.

V prihodnjem krogu bo Krka gostila Škofljico, tekma bo že v soboto, 24. februarja, sredi prihodnjega tedna (28:2) pa bodo Novomeščani v gosteh odigrali še zaostalo tekmo 16. kroga v Ormožu.

Izjave po tekmi

Gašper Horvat, igralec MRK KRKA : » V prvem polčasu se nismo držali navodil, vratar Slovana pa je res dobro branil v prvem delu. Vedeli smo, kako igra Slovan, a smo se v drugem polčasu s fanatično obrambo in boljšo igro v napadu vrnili v igro in na koncu zasluženo zmagali.«

David Kovačič, igralec RD Slovan: » Odigrali smo dober prvi polčas, v drugem delu pa smo padli pod vpliv krkine igre, ob tem se je razbranil še njihov vratar Jure Blaževič. Zaradi naše nezbranosti, tehničnih napak sta obe točki ostali v dvorani Marof.«
Statistika:

Dvorana Marof, sodnika: Marinkovič, Vidali.

MRK Krka: Rauh, Bradeško 1, Majstorović 7 (5), Udovč, Muhič 1, L. Rašo 3, Vukić 3, Stanojević 6, D. Rašo 3, Zajc, Nikolić 2, Lavrič, Kukman 1, Matko, Blaževič, Horvat 5.

RD LL Grosist Slovan: Mlakar, Krbavčić, Novak, Grojzdek, Pajt 9 (7), Varga, Stojnić, Pipp 8, Kovačevič, Mlivić 5, Lipovac, Perić 2, Pirc, Budja 3, Nenadić 1, Kovačič 2.

Sedemmetrovke: Krka 7 (5), LL Grosist Slovan 8 (7).

Izključitve: Krka 10 minut, LL Grosist Slovan 10 minut.

Rdeča kartona: Matko (29.), Grojzdek (60.).