pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport

Krkaši po slabši predstavi do zmage

Piše: R.K.

Čas objave:
05.12.2022 12:35

Rokometaši novomeške Krke so v soboto gostovali pri ekipi RK Sviš iz Ivančne Gorice. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v izjemno napeti in izenačeni končnici na kolena spravili domačine, odnesli obe točki in se po izjemnih predstavah na domačem prizorišču zavihteli na četrto mesto. Tekma se je končala z rezultatom 27:29.

Uvodne minute tekme 11. kroga v Ligi NLB so minile v znamenju izenačenega dvoboja, a je Krka s hitro rokometno igro izkoristila kakovost in kmalu povedla, največ za dva, oz. tri zadetke, do glavnega odmora pa so se domačini uspeli približati zgolj na gol zaostanka (13:14). Ivančani, na katere se je Krka v minulih dneh dobro pripravljala, so se izkazali za izredno trdoživega nasprotnika, saj so na začetku drugega polčasa ujeli krkaše in izenačili na 14:14, srečanje pa se je v tem duhu nadaljevalo vse do 46. minute, ko so domačini prvič na tekmi povedli s 23:22. Gledalci, ki so dodobra napolnili dvorano OŠ Stična, so v nadaljevanju uživali v napetem srečanju, ekipa Krke, v kateri je bilo nekaj vzponov in tudi padcev, pa je prikazala toplo-hladno predstavo. Izbranci trenerja Mirka Skoka so Ivančanom dovolili, da so se v ključnih trenutkih tekme razigrali, a sta jim vse dvome o morebitnem presenečenju v zaključku napetega srečanja razblinila Vladan Lončar ter vratar Jure Blaževič, ki je ubranil ključne strele za končno zmago Krke, ki se je po današnji sedmi zmagi med elito s 14 točkami približala tretjeuvrščeni ekipi Trima iz Trebnjega. Obračun v Ivančni gorici se je končal z rezultatom 27:29 (13:14).

Izjave po tekmi

Domen Košir, igralec RK Sviš: » Jasno, da smo razočarani, saj se nam ni uspelo odlopiti po vodstvu dveh golov. Na koncu nas je Krka s svojo izkušenostjo kaznovala. Na žalost nam ti zaključki nikakor ne uspejo in smo znopva ostali praznih rok«.
Vladan Lončar, igralec MRK KRKA: » Za nas je bilo danes najbolj pomembno, da smo iz Ivančne Gorice odnesli obe točki. Morda smo ekipo Sviša preveč podcenjevali, saj bi sicer bila zmaga zaneslivejša. Sicer smo prejeli veliko golov, priznati pa moram, da v obrambi nismo odigrali tako, kot znamo, tekmo pa smo vseeno pripeljali do zmage in sem izredno ponosen na ekipo. Kljub temu, da je bila to za nas ena najslabših iger v tej sezoni je pomembno, da smo v gosteh uspeli osvojiti obe točki«.

Kapetan Krke Vladan Lončar je bil z enajstimi goli tudi prvi strelec tekme, pri gostiteljih je bil najbolj učinkovit Marko Marojević s sedmimi zadetki.

V sredo, 14. decembra, v dvorani Marof sledi izjemno zanimiv dvoboj, takrat bodo rokometaši Krke gostili moštvo Riko Ribnice, zasedba RK Sviš pa bo gostovala v Ormožu.