rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Novo mesto

Krka prvič v sezoni izgubila na svojem parketu

Piše: STA

Čas objave:
05.01.2022 21:58

Košarkarji Term Olimia so v 13. krogu lige Nova KBM premagali Krko s 95:89 (24:19, 46:45, 67:64).

Terme Olimia so najuspešnejša ekipa lige Nova KBM na gostovanjih. V sedmem nastopu so zabeležili šesto zmago. Na domačem parketu imajo zgolj izkupiček 2-4. Na drugi strani je Krka 2022 začela z dvojnim domačim porazom; najprej je v regionalnem tekmovanju izgubila s Cedevito Olimpijo, v uvodnem obračunu 13. kroga pa je doživela prvi poraz v dvorani Leona Štuklja v ligi Nova KBM. To je sicer šele njen drugi v tej sezoni; prejšnjega ji je zadal Helios Suns 16. novembra.

Podčetrtani so zasluženo osvojili dve točki, saj so bili večino časa izenačene tekme v ospredju, dodatno težo uspehu pa daje dejstvo, da so zadnje tri minute in pol odigrali brez do tedaj prvega strelca Sandija Čebularja (25 točk, met 9:14), ki je moral na klop zaradi petih osebnih napak.


A njegovo vlogo je od rezultata 79:79 uspešno prevzel Simo Atanacković, ki se je s 33 točkami (met 10:16, 9 skokov, indeks 36) zavihtel na prvo mesto lestvice strelcev lige Nova KBM (povprečje 21,5 točk). Do konca tekme je dosegel 10 točk, vključno z dvema trojkama, ki sta spodrezali krila domačim igralcem in prevesili tehtnico na stran Term Olimia.

Krko v naslednjih štirih krogih čakajo tri gostovanja (ECE Triglav, Nutrispoint Ilirija, Hopsi Polzelo), edino tekmo doma bo igrala 26. januarja proti Helios Suns, Terme Olimia pa bodo v naslednjih dveh krogih gostile Ilirijo in Hopse.

Trinajsti krog se bo nadaljeval v soboto s tekmami Hopsi Polzela - Zlatorog Laško, Ggd Šenčur - ECE Triglav, Helios Suns - Šentjur in Nutrispoint Ilirija - Rogaška.