pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport

Krkaši pošteno namučili Celjane

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2023 07:57

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so po šesttedenskem premoru odigrali uvodno tekmo drugega dela sezone. Tekmo 14. kroga v Ligi NLB so odprli pri trenutno vodilni ekipi RK Celje Pivovarna Laško, ki je na domačem terenu prišla do trinajste zmage v državnem prvenstvu, potem ko je z rezultatom 31:27 (17:10) premagala novomeško Krko.

Rokometaši Krke so v mestu ob Savinji zabeležili šesti poraz v letošnji sezoni. Varovanci trenerja Mirka Skoka so tekmo začeli v krču, kar je bila voda na mlin domačinom, ki so v uvodnih minutah povedli s 3:0, a so se Novomeščani do 20. minute prvega dela kljub zapravljenim čistim strelom še dobro upirali in zaostajali za dva zadetka (9:7), kasneje pa so za krkaše sledile črne minute. Celjani so s hitrimi protinapadi prednost še povečali, ob koncu prvega dela pa po izključitvi trenerja Mirka Skoka ( rdeči karton), uspeli narediti največjo razliko sedmih golov (17:10). Povsem drugače in z veliko mero borbenosti so Novomeščani, ki jih je v drugem polčasu vodil pomočnik trenerja Timon Orlič, krenili v drugi polčas. Z delnim izzidom 0:4 so zaostanek iz prvega dela znižali, s tem pa Celjanom povzročali nemalo preglavic. Po zadetku Tilna Kukmana, ki je v 48. minuti zadel za izenačenje na 24:24, se je Krki le pokazalo nekaj upanja za preobrat, a so Novomeščani za presenečenje zapravili nekaj pomembnih žog, hkrati pa so številne izključitve preprečile morebitno slavje farmacevtov. V končnici so z nekaj sreče domačini uspeli dokončno streti odpor Krke in tekmo dobili s 31:27.

Izjave po tekmi:

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: "To je zelo pomembna zmaga za nas. Vedeli smo, da je vsaka prva tekma zelo zahtevna. Nismo dovolili, da bi se zgodilo presenečenje. Prvi polčas smo odigrali resnično dobro, v nadaljevanju pa nekoliko popustili. Tistega kar se je dogajalo v drugem polčasu ne bom komentiral, saj gledam le na svojo ekipo. Pomembni sta dve točki in zdaj se osredotočamo na tekmo EHF Lige prvakov."

Mirko Skoko, trener MRK Krka: "Prvi polčas smo odigrali nekoliko slabše. Napravili smo veliko število tehničnih napak. Tudi realizacija napadov je bila slaba. Nismo se uspeli privaditi na sodniški kriterij. V drugem polčasu smo se nanj uspeli privaditi, v obrambi pa smo začeli igrati bolje. Celjanom smo se povsem približali, a napravili nekaj napak in Celje je s svojo kakovostjo uspelo to izkoristiti. Tudi tokrat smo dokazali, da lahko enakovredno igramo z vsemi najboljšimi ekipami v Sloveniji. Še vedno pa čakamo na prvo zmago proti Celju Pivovarni Laško, Gorenju ali Trimu. Proti Celju smo bili obakrat blizu in verjamem, da nam bo v prihodnje uspelo doseči to zmago."

Rokometaši Krke bodo prihodnji petek, 10. februarja, doma gostili ekipo RK Slovenj Gradec, Celjani pa se v naslednjem krogu odpravljajo v Ormož.

Statistika

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Belkaied (1 obramba), Gaberšek (14 obramb), Strmljan 5, Knez, Mazej 3, Cokan 1 (1), Marguč 4 (2), Antonijević, Ivanković 2, Janc 5, Muhović, Žabić 1, Mlakar 3, Vlah 5, Martinović 1, Suholežnik 1,

MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (14 obramb), Bradeško 4, Avsec, Majstorović 2 (1), Grojzdek, Škrinjar, Knavs 6 (5), Vukić 4, Stanojević 4, Rašo 1, Lončar 2, Nosan, Kukman 4, Matko,
Sedemmetrovke: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 (3), MRK KRKA 8 (6)

Izključitve: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16 minut, MRK KRKA 10 minut

Rdeči kartoni: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1, MRK KRKA 3