stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

FOTO: Krkaši pričakovano premagali ekipo Gorišnice

Piše: R.K.

Čas objave:
27.01.2022 08:40

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka odigrali zaostalo tekmo 9. kroga v 1. B DRL, kjer so gostili ekipo RD Moškanjci iz Gorišnice.

Novomeščani so pričakovano osvojili nov par točk in vknjižili deseto zaporedno zmago. Varovanci trenerja Mirka Skoka so tekmo zanesljivo dobili z rezultatom 30:18 (16:10).

Uverturo pred skorajšnjim začetkom drugega dela prvenstva v 1. B DRL so krkaši opravili z odliko, današnja tekma pa je na nek način pokazala, v kakšni formi je ekipa, pred katero je ena najzahtevnejših tekem v drugem delu sezone 2021/22. Sicer so favorizirani krkaši tekmo odprli suvereno in kmalu povedli. V 15. minuti so Novomeščani s kombinatorno igro in visokim tempom vodili s petimi zadetki ( 10:5), prednost pa ohranjali vse do glavnega odmora, ki se je končal s 16:10.

V drugem delu so domači rokometaši vzdrževali hiter tempo igre, okrnjena zasedba iz Gorišnice pa je naredila preveč tehničnih napak za morebiten priključek. Novomeščani so v želji po novi zmagi dali maksimalen pristop in tekmo srečno pripeljali h koncu, nad pristopom svojih varovancev pa je bil zadovoljen tudi trener Mirko Skoko.

V domači zasedbi je bil z desetimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Uroš Knavs, pri Štajercih pa je 6 golov vknjižil Nejc Šandor.

Izjave po tekmi:
Vojislav Vukić, igralec MRK KRKA: » Vesel sem, da smo naš zmagovalni niz še podaljšali in upam, da tudi proti Izoli ohranimo ta zmagoviti duh. Za to se bomo trudili maksimalno, saj si želimo in zaslužimo povratek med najboljše. Končno sem se vrnil po poškodbi in upam na najboljše«.

Denis Hrupič, igralec RD Moškanjci: »Čestitam Krki za zmago, saj je bila boljša in številčnejšo močnejša. Mi smo bili danes zelo okrnjeni, dali smo vse od sebe. Prikazali smo nekaj dobrih stvari, nekaj pa je bilo tudi napak, ki se ne bi smele dogajati«.

Statistika:
MRK KRKA: Rauh (2 obrambi), Nosan (3 obrambe), Brajer (4 obrambe), Bradeško, Avsec 1, Majstorović 4, Ernestl 2, Knavs 10 (4), Klemenčič, Vukić 5, Lončar 2, Kukman 3 (1), Windischer 1, Zajc 2 (1),

RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA: Brodnjak, Ranfl (6 obramb), Žuran 3, Šandor 6 (1), Bedrač 2, Lorenčič 3, Zupanič, Bedrač, Hrupič 3, Leben 1,

Sedemmetrovke: MRK KRKA 6 (6), RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA 1 (1)

Izključitve: MRK KRKA 10 minut, RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA 6 minut

Rokometaši Krke bodo po zadnjem prostem vikendu v soboto, 5. februarja, gostovali v Izoli, kjer jih čaka najpomembnejša tekma v letošnji sezoni.