evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Novo mesto

Krkaši v domači dvorani vpisali osmo zmago

Piše: STA

Čas objave:
07.12.2021 21:29

Košarkarji Krke so v zaostali tekmi 8. kroga lige Nova KBM premagali Hopse Polzelo s 102:89 (23:24, 54:49, 80:66).

Krka je pričakovano vpisala osmo zmago v ligi Nova KBM in se ob enem porazu povzpela na vrh razpredelnice. Hkrati je to šele njena druga zmaga v zadnjih sedmih nastopih v vseh tekmovanjih oziroma zadnjem mesecu. Hopsi so na drugi strani doživeli peti poraz in zdrsnili pod 50-odstotni izkupiček (4-5).

Dvoboj najboljših strelcev lige Nova KBM je sicer pripadel gostujočemu ostrostrelcu Mihi Vašlu, ki je dosegel 23 točk, dve več od Roka Stipčevića. A je imel slednji ob sebi več razpoloženih soigralcev, ki so v tretji četrtini naredili odločilno razliko.


Stipčević je ob metu 8:17 (trojke 4:11) zbral še deset skokov, enako kot Jurij Macura, ki je prav tako vpisal 21 točk (met 8:12). Ob njima je imela Krka še štiri igralce v dvomestnih številkah, bitko pod obročema je dobila s 45:28, tako da je skoraj polovico točk dosegla iz rakete, ter drugič v sezoni po uvodni tekmi konec septembra proti Zlatorogu presegla mejo 100 doseženih točk.

Za Polzelo je nastopilo le osem igralcev, točko manj od Vašla je dosegel Jan Rizman (trojke 6:9), tretji najboljši posameznik pri gostih pa je bil Marko Vranjkovič s 16 točkami, šestimi skoki in štirimi podajami.

Hopsi bodo naslednjo tekmo v ligi Nova KBM igrali v petek doma proti Helios Suns, Krko pa 15. decembra doma čaka Šentjur.