stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Krkaši v sezono vstopili zmagovito

Piše: R.K.

Čas objave:
11.09.2023 08:51

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so na krilih sijajnih predstav iz minule sezone, ko so po vrnitvi na prvoligaško sceno osvojili visoko četrto mesto, odprli tudi sezono 2023/24 in zanesljivo, z 21:30 (12:11) premagali svoje uvodne tekmece iz Škofje Loke. Ljubitelji rokometa so v dvorani Marof v prvem polčasu spremljali enakovredno predstavo, druga polovica tekme pa je minila v absolutni prevladi Krkašev, ki so v tem obdobju tekme močno dvignili ritem svoje igre ter Gorenjce zasenčili v vseh elementih rokometa in zanesljivo zmagali.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Marko Majstorović z desetimi in Gašper Horvat s sedmimi goli, v gostujoči pa Darko Cingesar s petimi in Matevž Jesenko s štirimi zadetki.

Izbranci trenerja Mirka Skoka bodo v prihodnjem krogu gostovali na Kodeljevem pri LL Grosist Slovanu, Ločane pa čaka obračun na Obali.

Izjave po tekmi:

Marko Majstorović, naj igralec tekme pri MRK KRKA : » Glede na to, da je to prvi krog, prva tekma, je bilo prisotne kar nekaj treme, zato tudi rezultat ob polčasu tak, kakršen je bil. Potrebno je bilo prebiti led, kar nam je povsem uspelo šele v drugem polčasu, ki smo ga odigrali z odliko. Na tak način moramo odigrati čisto vsako tekmo.«

Jaka Soršak, igralec RD Urbanscape Loka: »Tekmo so odprli tako, kot smo si zamislili, razliko treh golov pa smo zadržali skoraj cel prvi polčas, tudi obramba je bila na nivoju. Tudi v nadaljevanju nam ni šlo tako slabo, nato pa se je zgodil razpad sistema. Še sam ne vem, kaj naj rečem na to. Težko je strniti besede po takem porazu. Čestitam Krki za zasluženo zmago.«

Statistika: MRK Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec, Majstorović 10 (4), Rašo 1 (1), Ščuka 1, Vukić 4 (2), Stanojević 2, Rašo 2, Zajc, Nikolić 1, Lavrič 1, Kukman 1, Matko 1, Horvat 7.

RD Urbanscape Loka: Stanojlović, Juričan, Soršak, Belič Pfajfar, Dolenc, Mali 2, Latković 3, Cingesar 5 (3), A. Jesenko 2, Stopar 2, Lokar, M. Jesenko 4 (2), Strehar, Klemenčič 1, Šilc 1, Atanasov.

Sedemmetrovke: Krka 8 (7), Urbanscape Loka 5 (5).

Izključitve: Krka 8, Urbanscape Loka 10 minut.

Rdeči karton: Dolenc (50.).