stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Krkaši zmagoviti ples zaplesali tudi na Kodeljevem

Piše: R.K.

Čas objave:
18.09.2023 07:53

Rokometaši Krke so po visoki zmagi v uvodnem krogu državnega prvenstva nad ekipo Loke tokrat vknjižili novo zmago. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v 2. krogu Lige NLB gostovali v prestolnici pri RD Grosist Slovan in tekmeca premagali s 29:24 (15:11).

Izkušenejša ekipa Krke je v vlogi favorita tekmo v dvorani na Kodeljevem začela izjemno, gledalci pa so lahko uživali v atraktivni in hitri rokometni predstavi Novomeščanov, ki so v 11. minuti prvega polčasa povedli z 1-7, hiter tempo igre pa narekovali do zaključka prvega dela, a so gostitelji tik pred polčasom uspeli zaostanek ublažiti, ekipi pa sta na glavni odmor odšla pri 11:15. Novomeščani so na začetku drugega polčasa naredili nekaj napak v obrambi, kar so varovanci Borisa Denića izkoristili in prišli na vsega dva gola zaostanka (16:18). Kljub temu se krkaši niso pustili uspavati, hitro so prestavili v višjo prestavo in na krilih najboljšega strelca Gašperja Horvata bržkone zajezili nalet Ljubljančanov, ki tempu razigranih Dolenjcev niso več sledili. V odločilnih trenutkih so krkaši odigrali zbrano in tekmo srečno pripeljali h koncu. Končni rezultat je bil 29:24.

Izjave po tekmi:

Jernej Mlakar, vratar RD LL Grosist Slovan: “Težka tekma je za nami. Na uvodu srečanja se je poznala naša nezbranost, kar so gostje izkoristili in hitro povedli. Lovili smo jih celo tekmo, se v nadaljevanju približali na dva zadetka, a na koncu ni bilo dovolj za preobrat. Kažemo napredek, na tem moramo graditi. Danes so bili gostje zasluženo boljši, mi pa prihodnji vikend lovimo novi dve točki.”

Mirko Skoko, trener MRK Krka Novo mesto: “Pričakovali smo težko tekmo. Ljubljančani so na novo zgradili ekipo in potrebujejo čas za uigravanje, a kljub temu so zelo dobra ekipa. Danes smo dobro odprli tekmo, sledil je manjši padec, a to se nam v prihodnje ne sme dogajati. Kasneje smo našli pravo kombinacijo za njihovo obrambo in uspešno dobili tekmo.”

V novomeški ekipi je bil najbolj učinkovit Gašper Horvat z osmimi, v ljubljanski pa Izidor Budja z 11 zadetki. Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, Krka pa bo doma gostila ormoški Jeruzalem.


Statistika: RD LL GROSIST SLOVAN: Mlakar (8 obramb), Krbavčić (4 obrambe), Stegel, Balažic, Grojzdek, Gačević 1, Varga 1, Poje 3, Stojnić 2, Pipp 1, Lipovac, Perić 2 (1), Budja 11, Nenadić 1, Kovačec, Šebalj 2,

MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Blaževič (7 obramb), Bradeško, Avsec 1, Majstorović 3 (1), Rašo, Ščuka 1, Vukić 3, Stanojević 7, Rašo 2, Zajc, Nikolić, Lavrič, Kukman 4, Matko, Horvat 8,

Sedemmetrovke: RD LL GROSIST SLOVAN 5 (1), MRK KRKA 2 (1)

Izključitve: RD LL GROSIST SLOVAN 4 minut, MRK KRKA 8 minut