stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Ljubljana

KZS v boj proti stavniškim aferam

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.03.2013 15:25

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na zadnji seji sprejel dopolnitve disciplinskega pravilnika. V izogib stavniškim aferam, ki pretresajo različne športe, je vanj dodal člen, ki igralkam, igralcem, košarkarskim funkcionarjem in vsem ostalim košarkarskim delavcem prepoveduje sodelovanje v športnih stavah.

"Mnoge stavniške afere so nakazale razsežnost, težavnost in nedorečenost omenjenega področja. Tega se moramo vsi, ki delamo v športu, resno zavedati. Tako smo na Košarkarski zvezi Slovenije soglasno sprejeli dopolnitev disciplinskega pravilnika in s tem vsem igralcem in igralkam ter ostalim košarkarskim delavcem poslali jasno sporočilo, da naj se teh nečednosti izogibajo," je povedal predsednik KZS Roman Volčič.

Košarkarska zveza Slovenije bo v primeru, da igralec, igralka, trener, odgovorna oseba ali funkcionar, ki bo na katerikoli način vplival ali sodeloval pri vnaprej dogovorjenem rezultatu na košarkarski tekmi pod okriljem KZS, FIBA in FIBA Europe, v kateri doseženi rezultat ni posledica športnega tekmovanja (ravnanje, povezano z nameščanjem rezultatov tekem, podkupovanje ali sodelovanje pri podkupovanju, sodelovanje pri športnih stavah ipd.), posameznika kaznovala s časovno prepovedjo igranja ali opravljanja dolžnosti v trajanju najmanj šestih mesecev ali z doživljenjsko diskvalifikacijo in denarno kaznijo. Klub, ki sodeluje pri vnaprej dogovorjenem rezultatu, pa bodo kaznovali z denarno kaznijo in prehodom v najnižji rang tekmovanja.