državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport

Lepa udeležba na Šmarješkem športnem vikendu in 27. Šmarješkem teku

Piše: R.K.

Čas objave:
12.06.2023 08:08

Da je drugi vikend v juniju rezerviran za obisk Šmarjeških Toplic, zaradi športa oz. predvsem teka, je letos vedelo več kot 2500 obiskovalcev, ki so prišli iz vseh koncev Slovenije, Hrvaške, BIH, Poljske ter celo iz Izraela in Ukrajine. Osrednji dogodek je bil tudi letos 27. Šmarješki tek, ki sedaj ohranja format dvo dneve prireditve za razdelitev udeležencev in lažje delo organizacije, ki še vedno temelji na skoraj 90 prostovoljcih, ki so preko vikenda in v mesecih pred dogodkom vanj vložili skoraj 1000 ur dela.

Sobotni del je bil dopolnjen s športnimi igrami (odbojka na mivki ob podpori TPV Volley Novo mesto ter košarke ob pomoči KK Žoltasti torti)), ter družabnim delom »pod lipo« s ponudbo hrane in pijače skozi ves dan ter nastopom stand up komika Tina Vodopivca.

Tekaške razdalje so bile razdeljene na sobotni del (otroški teki) ter nedeljsko dopoldne, ko je potekal pohod, rekreativni tek na 2km in glavna, osrednja proga na 8km, ter traila na 19 in 28km. Skupaj je letos sodelovalo kar 723 tekačev in tekačic ter pohodnikov (342 otrok, 60 trailašev na 19 in 28km, 30 pohodnikov, 141 tekačev na 2km in 150 na 8km) , prijavljenih je bilo še nekaj več. Tudi letos so soboto preplavili otroci, poleg 195 ostalih (1 .- 6. razred, ostali so tekli v nedeljo na 2km), je teklo kar 147 pred šolskih otrok! Oba dneva je bilo je poskrbljeno tudi za pestro spremljevalno ponudbo, s katero so v celoti izkoristili prostor, ki je na voljo na startno – ciljnem prostoru, predstavljali so se podjetja iz sveta športa in s športom povezanih produktov. Najhitrejši občan je letos postal Gregor Zupan iz Gorenje vasi, pri ženskah pa je bila najhitrejša Andreja Barbo iz Šmarjeških Toplic.

Absolutna zmagovalca na glavni progi sta postala najhitrejša Slovenka v polmaratonu, Anja Fink (AD Kronos, sicer iz Novega mesta), ter vodilni v skupnem točkovanju Dolenjskega pokala, Uroš Avguštinčič (ŠD Fratko). Na 19 km sta slavila Stanko Brozovič (Nomago) in Anita Kolenc (Trebnje), na najdaljši, 29 km progi pa Jaka Radoš (Bela krajina) in Nataša Šušterič (Šmarjeta). Prireditev ne bi bila mogoče brez številnih sponzorjev, kot tudi mnogih prostovoljcev (tudi učencev OŠ Šmarjeta) in organizatorjev, ki so v samo prireditev vložili ogromno truda. Skupaj je v organizacijski ekipi na tak ali drugačen način vključenih skoraj 90 ljudi, kar pove o velikosti projekta, ki več kot presega občinske okvirje in postavlja ime Šmarješke Toplice visoko na mesto krajev, ki se jih splača obiskati zaradi tekaške prireditev. Vsi rezultati in slike so dostopni na Facebook strani @smarjeskitek in spletni strani www.smarjeskitek.si . Na tem mestu hvala vsem, tako tistim, ki ste sodelovali, kot tudi tistim, ki ste pomagali.