franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport München

LP: Bavarci z Barco prvič

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.04.2013 04:56

Nogometni večer bo postregel s prvim dejanjem odločilnega dela lige prvakov. Na stadionu Allianz Arena v Münchnu se bosta ob 20.45 v polfinalu pomerila dva evropska nogometna velikana, domači Bayern in Barcelona.

V sredo pa bo na sporedu še drugi nemško-španski dvoboj, Borussia Dortmund se bo pomerila z madridskim Realom.

Barcelona, Real, Bayern in Borussia so v letošnji ligi prvakov razbili mit o angleški ligi kot najmočnejši v Evropi. Letos se zadnji zmagovalec lige prvakov, londonski Chelsea, sploh ni uvrstil v zaključni del tekmovanja, ki v odločilnem delu mineva brez klubov z Otoka.

Bayern je zadnje čase v zastrašujoči formi. Domače prvenstvo ima že pod streho, prepričljivo se je uvrstil v finale pokala, liga prvakov pa mu omogoča tudi razmišljanje o trojčku lovorik. In čeprav Bavarci kadrovsko ne bodo popolni, Mario Mandžukić je kaznovan, Toni Kroos in Holger Badstuber pa poškodovana, imajo Katalonci več skrbi. Predvsem zaradi prvega zvezdnika Lionela Messija, saj ni jasno, če bo lahko zaradi nedavne poškodbe igral na najvišji ravni vso tekmo, pa tudi zaradi ne najbolj prepričljivih predstav v zadnjem času.

Nemci so v četrtfinalu lige prvakov brez težav opravili z Juventusom, Barcelona je po bolj dramatičnih tekmah napredovala prek pariške zasedbe PSG.