Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Maribor

Maribor z žrebom zadovoljen, z mislimi pa pri Olimpiji

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.08.2016 18:44

Nogometaši Maribora bi morali prvo tekmo 4. predkroga evropske lige proti azerbajdžanski ekipi Qäbälä igrati doma, vendar je pozneje prišlo do spremembe, tako da bodo doma igrali šele na povratni tekmi. Njihov trener Darko Milanič je z žrebom zadovoljen, z mislimi pa je že na ponedeljkovem derbiju z Olimpijo.

Današnji žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu je sicer določil, da bodo mariborski nogometaši najprej v vlogi gostiteljev, vendar je nato prišlo do spremembe in zamenjave terminov. Prva tekma bo tako 18. avgusta v Bakuju, povratna 25. avgusta v Ljudskem vrtu.

Qäbälä je v letošnji sezoni izločila že tri tekmece v kvalifikacijah, premoč so morali priznati Samtredia, MTK Budimpešta in v četrtek še Lille, kar pomeni, da je pred mariborskimi nogometaši zahtevna preizkušnja.

"Azerbajdžanske ekipe še ne poznamo, a bomo takoj začeli zbirati podatke in si jih ogledali po videozapisih ter v živo. Prvi vtis sicer je, da bi lahko dobili težjega nasprotnika, vendar moram v isti sapi povedati, da si Qäbälä zasluži spoštovanje. Če samo pogledamo, koga so v zadnjem krogu izločili, je jasno, da bo morala biti priprava na tekmo temeljita kot do zdaj," s spoštovanjem o naslednjem nasprotniku mariborske ekipe govori njen trener Milanič, ki je dejal, da bi si bolj od azerbajdžanske ekipe želel igrati proti ekipi Partizani iz Tirane.


"Nimamo nobenega razloga, da bi bili lahkomiselni ali preveč sproščeni. Naši tekmeci so redno prisotni v evropskih pokalnih tekmovanjih in imajo veliko denarja. Njihov lastnik je bogat, zato si lahko marsikaj privoščijo. V svojih vrstah imajo številne tuje nogometaše, proti Lillu sta bila tako v začetni enajsterici le dva domača nogometaša, ostalo je mešanica tujcev, imajo tudi tujega trenerja. Glede na to, kaj bi lahko dobili, je bil žreb ugoden, vendar se bomo morali dobro pripraviti na nasprotnika. Nevarno bi bilo, da se ustvari ozračje, kot da smo že v evropski ligi," je glede Qäbäle dodal Milanič, ki pa v tem trenutku bolj kot o azerbajdžanski ekipi razmišlja o ponedeljkovem derbiju z Olimpijo v četrtem krogu prve lige Telekom Slovenije.

"Časa do tekme s Qäbälo ni veliko. Že v ponedeljek nas čaka derbi z Olimpijo, nato igramo še z Gorico, tako da gremo s tekme v tekmo. Vsaka od njih bo zahtevala zelo dobro pripravo. Derbi z Ljubljančani ne zahteva kakšne posebne dodatne motivacije v garderobi. Olimpijo smo seveda gledali, vemo, na kakšen način skuša igrati, kaj so njene kvalitete, tako da pričakujem še eno čustveno tekmo. Imamo pozitiven trenutek, ko so z nami tudi naši navijači, kar moramo izkoristiti," pa je o največjem slovenskem nogometnem derbiju povedal trener Mariborčanov.

Tekma med Mariborom in Olimpijo bo v ponedeljek, 8. avgusta, ob 20.15 uri v mariborskem Ljudskem vrtu.