stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Mariborčani premočni za Krkaše

Piše: R.K.

Čas objave:
19.01.2022 07:52

Odbojkarji Krke so v Mariboru odigrali tekmo 13. kroga Sportklub prve lige. Krkaši so povedli in bili blizu zmage v drugem nizu, tedaj pa so Mariborčani poskrbeli za preobrat in na koncu zmagali s 3:1.

Merkur Maribor: Cafuta 1, Adžović S., Kovačević, Pavlovič 4, Bračko 18, Donik 7, Adžović A. 3, Planinšič, Kržič 2, Ikhbayri 20, Kovačič, Gergye 11, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc

Krka: Hafner, Čopi, Erpič, Travnik 12, Pulko 12, Lavrič 10, Peterlin 22, Hvala, Lindič 5, Renko, Koncilja, Jaklič, Ožbalt (L), Borin (L). Trener: Tomislav Mišin

Uvod v srečanje se je začel z obeh strani dokaj izenačeno kjer si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti (3:3). Nadaljevanje niza je postregel z dobro igro. Predvsem gostov, ki so uspešno ustavljali napade domačih ter poravnali izid na 10:10. Pri prednosti za točko in manjšem nesporazumu pri organizaciji napada je prvi po odmoru posegel Sebastijan Škorc (15:16). Po odmoru domačih, ki niso uspeli izboljšati svoje igre in po odličnih obrambah gostov, so povedli s 3 točkami prednosti (19:22). Gostje iz Novega mesta so niz zanesljivo osvojili z 21:25.

V drugi niz so bolje vstopili domači, ki so povedli s 5:3, vendar pa so gostje izid poravnali na deveti točki. Ob prvem vodstvu Krke v drugem nizu (11:10) je Sebastijan Škorc posegel po odmoru. Domačim igra tudi po odmoru ni stekla, ob zaostanku za tri točke (17:14) je domači strateg v igro poslal Adija Adžovića in Rolanda Gergyeja. Napaka na domači klopi, ki je pomenila rdeč karton za zavlačevanje je potek niza spremenilo, saj sta ekipi v končnico niza vstopili poravnani na dvajseti točki. V njej so Mariborčani ohranili mirne živce ter niz osvojili s 25:23.

Tudi v tretji niz so bolje vstopili domači, ki so po zaslugi odličnih začetnih udarcev Rolanda ob prvem odmoru novo meščanov vodili s 8:4. V nadaljevanju so Merkurjevci zagospodarili na igrišču ter ob drugem odmoru gostov vodili že s 17:12. Igralci Krke so v nadaljevanju vršili pritisk na domačo vrsto, ki pa je zanesljivo zadržala priigrano prednost ter niz osvojila s 25:20.

Mariborčani so niz tako kot prejšnja dva začeli dobro ter imeli pobudo na svoji strani. Ob vodstvu Merkur Maribora s 12:8 je z odmorom reagiral strateg Krke. Odmor ni prinesel željenega rezultata, saj so domači nadzirali potek niza. Le tega so zanesljivo pripeljali do konca ter slavili s 25:20 in priigrali zmago s 3:1.

V tretjem in četrtem nizu so bili gostitelji za razred boljši nasprotnik, tudi na račun manjka podajalca v novomeški vrsti. V začetku tretjega niza se je namreč poškodoval Svit Hafner, in ob dejstvu, da so Krkaši v Maribor pripotovali brez drugega podajalca (manjkal je oboleli Nejc Kožar), je odgovornost organizatorja igre prevzel Žiga Čopi. Čopi, se je na mestu podajalca sicer solidno znašel, tudi navdušil z enoročno podajo, a Krkaši realnih možnosti za preobrat več niso imeli. Hafnerju in Kožarju želimo hitro okrevanje.

Krkaše naslednja tekma čaka že to soboto ob 20. uri – v ŠD Marof bo nasprotnik ACH Volley.