stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Ganghcha

Marko Kump tokrat tretji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.07.2015 05:32

Kolesarji Adrie Mobil še naprej razveseljujejo z rezultati na dirki Qinghai Lake na Kitajskem. Včeraj so nastopili na četrti etapi, ki jo je dobil Rus Ivan Savitskiy. Marko Kump je bil po taktični napaki še vedno odličen tretji. Tretji je tudi Radoslav Rogina v skupni razvrstitvi.

Kot so sporočili iz KK Adria Mobil, je trener Boštjan Mervar končno prišel do interneta in na kratko opisal dogajanje zanje dni: “Včeraj, ko smo majico izgubili mi je po eni strani kar odleglo, če hočemo zmagati generalno. Prve dve etapi, ko je “Kume” zmagal smo večinoma vlekli mi. Danes je bila etapa okoli jezera in je cel dan pihalo. Najprej v prsa nato pa zadnjih 80 km s strani. Od starta je šla skupina 7-ih “zaostankarjev” in so imeli največ 3:50 prednosti. V ospredju so vlekli Kolss, Baku... 25 km do cilja se je zaradi vetra s strani formirala grupa 17-ih kolesarjev v kateri so bili tudi Rogina, Kump, Fajt, Polivoda.... Kump bi lahko danes najlažje prišel do zmage, vendar so taktično slabo izpeljali zaključek. Rado je napadel 1km do cilja, ko so ga ujeli, sta mu na "kontro" ušla Savitskiy (Rusvelo) in Kononenko (Kolss) in prišla s 7 sekundami prednosti v cilj. Grupo zadaj je z lahkoto odšprintal Kump, ki ima prepričljivo zeleno majico. Škoda za zamujeno priložnost. Jutri je gorska etapa 133 km z HC kat. klancem 50 km do cilja!”

Dečki in mladinci na državnem prvenstvu v Kranju

Dečki in mladinci nastopajo na državnem prvenstvu na velodromu. Po včerašnjem prvem dnevu so osvojili veliko število medalj med katerimi je bilo nekaj zlatih. Državna prvaka sta postala Jaka Špoljar na 1200 in 500 m ter Jan Bevc na 2000 in 500 m.
Mlajši mladinci danes nastopajo v ekipni vožnji ter olimpijskem sprintu.
Dečki B in starejši mladinci so včeraj ostali brez zlata, zato danes pričakujejo brezkompromisni napad, so sporočili iz KK Adria Mobil.