palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Banja Luka/Novo mesto

Marko Kump zmagovalec v Banja Luki

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
22.04.2019 06:54

Za zaključek dirke Beograd Banja Luka Adria Mobil ni samo zmagala etape, s petim mestom se je znova izkazal tudi Gašper Katrašnik. Štiridnevna etapna dirka od srbske prestolnice do drugega največjega mesta v Bosni in Hercegovini se je pričakovano zaključila s šprintom glavnine, prav tako pričakovano pa so bili v boju za najvišja mesta fantje Kolesarskega kluba Adria Mobil.

V soboto je le malo zmanjkalo in Marko Kump se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, včeraj pa je etapo končal s suvereno zmago! Ekipni uspeh je dopolnil Gašper Katrašnik s petim mestom, Gašper je tudi najvišje uvrščeni kolesar Adrie Mobil in sicer na 16. mestu.

Do presenečenja je prišlo na samem vrhu, saj je dirko dobil Poljak Paweł Franczak (Voster ATS Team), ki je bil danes drugi.

Marko Kump: "Etapa je bila težka. Kmalu po štartu se je skupina razbila na več manjših. V ospredju smo bili skoraj vsi iz naše ekip, naš načrt pa je bil da s Katrašnikom osvojimo kakšno bonifikacijsko sekundo in dobimo dobro mesto v skupni razvrstitvi. Na žalost je na koncu Gašper v šprintu izgubil pozicijo za menoj, in takoj ko sem to videl sem podaljšal šprint, kar je bilo dovolj za zmago. So pa fantje opravili fenomenalno delo, saj so cel dan držali razliko pred zasledovalci ter naju z Gašperjem pripeljali do super položaja v zaključku dirke. V zadnjem kilometru sem se le držal kolesa Davida Pera in zadnjih 350 metrov odpeljal na polno."