Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Mednarodna liga tajskega boksa v Črnomlju

Piše: R.K.

Čas objave:
06.11.2023 08:05

Pretekli konec tedna je v organizaciji Gladiator Gyma iz Črnomlja in v sodelovanju s klubi Slovenske zveze Tajskega boksa potekala Mednarodna Liga Tajskega boksa v Črnomlju. Tekmovanja so se udeležili borci iz Hrvaške, Srbije, Češke in Slovenije.

Barve Scorpion Gyma so zastopali: Nej Stojanović, Lily Fideršek, Nejc Stojanović, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić. Naš najmlajši tekmovalec, devetletni Nej Stojanović, je nastopil v prvi uvodni borbi revijalnega pomena in se pomeril s tekmecem Andrejem Galovićem iz Ronin Carnage Global Team Srbija. Sodnik je pošteno razglasil oba tekmovalca za zmagovalca.

V prvi uradni borbi je nastopila Lily Fideršek, ki se je pomerila s predstavnico Srbije, Anđelo Adžić iz Blic Gyma. Po treh rundah dvoboja je zmaga pripadla Lily, ki je nato tudi suvereno slavila v finalnem dvoboju s 3:0. Nejcu Stojanoviću se tokrat ni izšlo in je osvojil drugo mesto po finalni borbi.

Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić sta se pripravila na uradno tehtanje, vendar nasprotnikov tokrat nista imela. Kljub temu ju že naslednji konec tedna čaka veliko Mednarodno tekmovanje v avstrijskem Bregenzu, kamor odhaja tudi Lily Fideršek.

Lily Fideršek je bila razglašena za najboljšo borko v ženski konkurenci, medtem ko je pokal za najboljšega borca v moški konkurenci prejel Žan Ilc iz Gladiator Gyma Črnomelj.

Predstavniki klubov in štirih nacionalnih zvez Tajskega boksa so se na pobudo predsednika lige Iztoka Vorkapića dogovorili o razširitvi sodelovanja in krepitvi prisotnosti te tradicionalne borilne veščine in športa, ki ga priznava Mednarodni Olimpijski komite. V prihodnjih mesecih jih čaka več mednarodnih tekmovanj, vključno z Evropskim prvenstvom v Turčiji, ki bo potekalo v Antalyi med 7. in 14. decembrom.