pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Sao Paolo

Mercedesov klic atu Verstappnu zbudil jezo pri sinu Verstappnu

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
13.11.2016 10:22

Boj za prvaka v formuli 1 se bliža vrhuncu, če se bo izteklo po željah Nica Rosberga, bo odločitev padla že danes zvečer. V tem boju pa nekateri posegajo tudi po nekoliko bolj nenavadnih sredstvih. Ekipa Mercedesa se je nekoliko nerodno lotila vzgoje mladega nizozemskega zvezdnika Maxa Verstappna in verjetno dosegla prav nasproten učinek.

Max Verstappen se je v zadnjih dirkah zameril precej tekmecem. Njegov precej samozavesten in že delno agresiven slog vožnje ter neupoštevanje pravil, marsikdo v formuli 1 meni, da celo preveč agresiven, je nazadnje tako razjezil nekdanjega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, da je kar med dirko v Mehiki prek radijske zveze mlademu tekmecu povedal nekaj krepkih in zraven dodal še sočne kletvice, ki so jo jih morali prekriti s piskanjem. Bližnje srečanje z mladim Nizozemcem pa je imel tudi Nico Rosberg v Mercedesu.

Pred dirko v Braziliji pa je počilo na relaciji Mercedes - Red Bull. Pri nemški ekipi so bili zaskrbljeni zaradi možnega vpliva mladega Verstappna na dvoboj med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom, ki se borita za naslov prvaka.

Športni direktor nemške ekipe Toto Wolff je zato po telefonu poklical očeta Maxa Verstappna, nekdanjega dirkača iz časov Michaela Schumacherja, Josa Verstappna.

Zgodba o klicu je jasna, razlikuje pa se v malenkostih, kaj je bila njegova vsebina. Pri Mercedesu le trdijo, da so skušali na prijazen način opozoriti družino Verstappen, da bi bilo škoda, če bi mladi Max zapravljal svoj ugled v formuli 1 z morebitno nesrečo v boju za naslov prvaka.


Druga stran je to razumela kot napad. Najprej je bil užaljen vodja Red Bulla Helmut Marko: "Če želi gospod Wolff kaj povedati, lahko to pove nam v boksih, ne pa očetu. Saj vendar dirkamo na istem prizorišču." Potem je še pikro dodal, da se lahko Mercedesova dirkača sama zapodita po stezi ob 11. uri in odločata o naslovu prvaka, vsi drugi pa potem kot običajno ob 14. uri ...

Po sobotnih kvalifikacijah se je odzval tudi Max Verstappen, ki je posredno "zakuhal" zabavni incident v zakulisju formule 1. Mladi član ekipe Red Bull je povedal, da je bil ob očetu, ko je ta sprejel klic, a se je nato starejši Verstappen umaknil in pogovor dokončal v zasebnosti. "Kdor želi biti prvak, mora pač voziti in se boriti do zadnjega, mar ne? Če natančno premislijo, bodo tudi pri Mercedesu ugotovili, da si verjetno želijo, da bi bil boj pošten do konca."

Verstappen bo današnjo zadnjo dirko sezone začel iz druge vrste, za obema Mercedesoma, ki sta si priborila prvo in drugo mesto. Najhitrejši je bil Hamilton, Rosberg, ki bi mu zmaga že prinesla naslov prvaka, pa drugi.