gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Dobova

MRD Dobova se vrača v končnico lige za prvaka Slovenije

Piše: MRD Dobova

Čas objave:
10.03.2020 09:44

Igralci MRD Dobova, so si prejšnji petek, z zmago v 21. krogu 1. NLB rokometne lige priborili uvrstitev v ligaški play-off oziroma v ligo za prvaka Slovenije. Po besedah direktorja Mihaela Kostevca je sezonski cilj dosežen. »Po 24-ih letih smo v vodstvu kluba uspeli sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in ima izkušeno ter kvalitetno jedro ekipe. Naša glavna aduta sta kolektivni duh in zvesti navijači,« dodaja direktor.

Dobovske prvoligaše vodi trener Benjamin Teraš, ki pravi: " Z ekipo MRD Dobova smo dosegli izvrsten rezultat, ki nam ga pred začetkom prvenstva ni pripisoval nihče. Igralci so sprejeli način dela in se na vsakem treningu trudijo, da izboljšajo svoje in ekipne sposobnosti. Le trdo delo in predanost vseh ob podpori vodstva je zaslužno za ta rezultat. Sezone seveda ni konec in v vsaki tekmi bomo še naprej dali vse od sebe. Vse se začne in konča na treningu in z zavzeto vadbo bomo nadaljevali. Mesto v končnici ni naš osnovni cilj, želim da igralci napredujejo in ta napredek kažejo v tekmah proti najboljšim slovenskim ekipam. Pomembno je tudi, da zadržimo večino igralcev in tako že sedaj začnemo neke vrste pripravo za naslednjo sezono. Verjamem da bodo vodilni to zagotovili in da nas bo lokalno okolje še dodatno podprlo, saj je to velik rezultat za šport v Dobovi in v občini Brežice.«

Nadaljevanje z delom na razvoju vseh selekcij
Čeprav je članska ekipa trenutno največji hit, glavno vodilo Uprave MRD Dobova ostaja gradnja dela z mladimi in ohranitev standardov male šole rokometa. »Dolgoročni cilj je razviti t. i. domače/posavsko igralsko jedro, kar bomo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjimi vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet,« je zaključil Kostevc.