cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport

Na 18. rojstni dan v Španijo

Piše: R.K.

Čas objave:
24.03.2023 08:26

Med 22. in 26. marcem se v Gauadalajari v Španiji odvija člansko evropsko prvenstvo v karateju, na katerem nastopa 48 držav. Kot edina Posavka si je mesto v reprezentanci za svoj premierni nastop na članskem EP-ju izborila Ela Petan, ki je včeraj nastopila v kategoriji borb članic do 55 kg.

Na omenjeno tekmovanje je dvakratna športnica leta občine Brežice odpotovala natanko na svoj 18. rojstni dan.

Žreb ji je v prvem krogu namenil 24-letno Hano Kuklovo iz Slovaške, nekdanjo mladinsko evropsko prvakinjo in nosilko brona iz K1 Premier League iz Egipta, ki trenutno na članski WKF lestvici zaseda 29. mesto. Ela se je s starejšo in precej izkušenejšo nasprotnico borila zelo izenačeno, žal se je borba končala z 2:3 v prid nasprotnice. Upoštevajoč dejstvo, da Ela zadnja dva tedna zaradi poškodbe ahilove tetive ni trenirala in da je na tekmovanje odpotovala zelo utrujena od serije velikih tekmovanj v zadnjih mesecih, vidnejše uvrstitve ni bilo pričakovati. Vseeno je dokazala, da je že pri 18 letih lahko konkurenčna tudi najboljšim članskim reprezentantkam in da bodo članske medalje z doslednim treningom in udeleževanjem tekmovanj najvišjega ranga kmalu dosegljive. Svoje drugo zaporedno zlato v Elini kategoriji brani Azhelika Terliuga iz Ukrajine, aktualna olimpijska viceprvakinja iz Tokya.

Zdaj jo čaka prepotreben odmor in regeneracija, urejanje zamujenih šolskih obveznosti (je namreč odlična dijakinja 3. letnika brežiške gimnazije), potem pa postopna priprava na največjo preizkušnjo letošnjega leta, člansko svetovno prvenstvo, ki bo jeseni v Budimpešti.