franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Na Gorjancih dež skrojil vrstni red na vrhu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.06.2016 18:37

Na mednarodni gorsko-hitrostni dirki Gorjanci 2016 je nekoliko presenetljivo zmagal Italijan Stefano Di Fulvio (Osella PA 9/90). A na vrstni red je vplivalo tudi vreme, saj je v drugi vožnji dež namočil progo in preprečil najboljšim možnost za skupni uspeh.

(FOTO: Facebook)

V prvi vožnji, ki je še minila brez dežja, je zmagal slovenski dirkač Patrik Zajelšnik s prototipom Normo M20F. Njegov čas 1:38,88 je pomenil tudi najboljši dosežek na progi, upoštevajoč novo šikano, bil pa je le 53 stotink počasnejši od starega rekorda proge.

V drugi vožnji so imeli nato tekmovalci z začetka startnega seznama prednost, saj je pozneje dež namočil celotno traso proge, tako da so bili vsi precej počasnejši.


Skupni zmagovalec dirke GHD Gorjanci 2016 je tako presenetljivo postal Italijan Stefano Di Fulvio, ki vozi starodobni Osellin prototip.

Čeh Vaclav Janik (Norma M20FC) je na koncu zaostal pet sekund, Zajelšnik pa je padel na skupno sedmo mesto, kar pa je bila še vedno najboljša slovenska uvrstitev. Peter Marc (Mitsubishi Lancer IX) je bil skupno 14., Aleš Prek (Honda Civic type R) pa 17.

Zadnja stopnička zmagovalnega odra je pripadla Italijanu Federicu Liberju (Gloria C8P - EVO), četrti je bil Avstrijec Karl Schagerl (VW Golf Rallye TFSI-R), peti pa Čeh Petr Trnka (Norma M20FC).