Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Na zmagovalnem odru Žak Eržen, Mai Prevejšek in Lara Mehle

Piše: R.K.

Čas objave:
12.06.2023 08:22

Med pestrim zaključkom tedna so na zmagovalnem odru stali Žak Eržen, Mai Prevejšek in Lara Mehle.

Žak Eržen je na mladinski etapni dirki 35. LVM Saarland Trofeo v Nemčiji (2.Ncup), na kateri sta v dresu slovenske reprezentance poleg njega nastopila Anže Ravbar in Nejc Peterlin, v posamičnih etapah stal na drugi in tretji stopnički zmagovalnega odra, v skupnem seštevku je dirko končal na 15. mestu.

Nejc Peterlin, ki po nedavno preboleli trebušni virozi še ni bil čisto pravi, je bil 81., Anže Ravbar pa je v 3.a etapi padel, si poškodoval ključnico in dirke ni mogel nadaljevati. Vsi trije so Sloveniji prikolesarili točke v točkovanju za Pokal narodov. 

Mai Prevejšek je v italijanskem mestu Nave di Fontanafredda na 12. TROFEO PIZZERIA DA GIGI - 8. GP UNIASSICURA - 7. TROFEO BIASOTTO EROS, na kateri je s klubskimi kolegi nastopil med mlajšimi mladinci, osvojil odlično drugo mesto. Lara Mehle je bila druga med deklicami A na Pokalu Sandija Papeža v Gabrju. Na Češkem pa se je z zadnjo etapo Jesenik - Jesenik (166 km) končala letošnja Dirka miru (2.Ncup) (U23), na kateri sta za reprezentanco Slovenije nastopala Gal Glivar in Boštjan Murn.

Zmagovalec izredno razgibane etape, s štirimi gosrkimi cilji, je Britanec Jack Rootkin-Gray, Gal Glivar, ki je bil čisto do konca v igri za najvišjo stopničko zmagovalnega odra, je končal na 6. mestu (+ 1 sek), Boštjan Murn je bil 80. (+ 20:27 min).

Skupni zmagovalec je postal Francoz Antoine Huby, Gal Glivar je kot najboljši Slovenec dirko končal na 18. mestu (+ 2:24 min).