nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Ljubno

Najboljše skakalke zbrane na Ljubnem

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
11.02.2017 07:32

Najboljše smučarske skakalke na svetu so v teh dneh zbrane na Ljubnem. Slovensko prizorišče svetovnega pokala, ki je med tekmovalkami zelo priljubljeno zaradi velikega odziva navijačev, bo konec tedna gostilo dve tekmi, prva bo na sporedu danes. Kvalifikacije se bodo začele ob 11.30, prva serija pa ob 13. uri.

Za Slovenke zadnja postaja pred domačo v Hinzenbachu ni bila tako uspešna, kot so si želele, najvišje je segla maja Vtič z desetim mestom, vseeno pa domov prihajajo dobro pripravljene in zelo motivirane.

V petek se je dogajanje sicer začelo z nekaj težavami, saj so norveške tekmovalke zamujale zaradi težav na letališčih, tako da so izvedli le treninge, kvalifikacije pa prestavili na danes. Najboljša Slovenka na skokih za trening je bila Ema Klinec s tretjim in dvema četrtima mestoma.


Na Ljubnem ob Savinji se lahko letos pohvalijo tudi z novostjo, novo kombinirano ledeno-keramično zaletno smučino. To bodo skakalke prvič zares preizkusile danes ob 11.30, ko se bo v kvalifikacijsko serijo podalo 54 tekmovalk. Med deseterico, ki ima nastop že zagotovljen, sta tudi dve domači predstavnici, Maja Vtič in Ema Klinec, še tri, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Eva Logar, pa bodo skušale na tekmo priti prek kvalifikacij.

V nedeljo bo na Ljubnem še ena tekma s podobnim urnikom, kvalifikacije se bodo začele ob 11.45, prva serija pa ob 13. uri.