Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Herning

Naše glavno žezlo v ognju bo Tokič

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 06:10

V danskem Herningu se bo danes začelo evropsko namiznoteniško prvenstvo.

Ker je evropska zveza ločila prvenstvo na ekipni in posamični del, se bodo tokrat merili le posamezniki in dvojice, glavni slovenski adut pa bo tudi tokrat Bojan Tokič, ki bo branil kar dve bronasti kolajni s prejšnjega prvenstva na Poljskem.

Novogoričan, ki ima z evropskih prvenstev že tri kolajne, bo med posamezniki 13. nosilec, skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem, s katerim sta na evropskih prvenstvih že osvojila dve bronasti kolajni, pa bosta druga nosilca.

"Teoretično bom kolajno res branil, a ne čutim, da karkoli branim, ampak da spet napadam. Forma se mi je z olimpijskih iger samo stopnjevala, kar kažejo tudi moji zadnji rezultati. Premagal sem Belorusa Vladimirja Samsonova in Grka Kalinkosa Kreango, če njiju premagaš, moraš res dobro igrati. Veseli me, da sem ju premagal v tesnih dvobojih, oba z 11:9 v odločilnem nizu. To mi daje dodatno samozavest, saj vem, da v odločilnih trenutkih ne odpovem. Rezultatov nočem napovedovati, saj so odvisni od marsičesa, sem tudi igralec, ki si visokih ciljev ne zadaja. Grem s tekme v tekmo, važno je, da pokažem kar znam, da si na koncu nimam česa očitati," je na poti na Dansko dejal 35. igralec sveta, ki ne taji, da več pričakuje od igre dvojic.

Poleg Tokiča bodo v moškem delu prvenstva igrali še Jan Žibrat, Saš Lasan in Dominik Škraban, ki se realno ne morejo potegovati za visoka mesta, vsekakor pa lahko vsaj Lasan in Žibrat poskrbita za kakšno presenečenje, tako kot sta na svetovnem ekipnem prvenstvu maja v Dortmundu. Uspeh bo že, če se bosta uvrstila na glavni turnir, enako pa v ženskem delu velja tudi za Jano Tomazini, Manco Fajmut, Alex Galič in Nino Zupančič.