franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Naši kolesarji odlični med podaljšanim vikendom

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2022 14:01

Od 12. do 15. avgusta je kolesarsko društvo RC KAC, ki je včlanjeno v Slovensko športno zvezo, v Celovcu in okolici gostilo 3. mednarodno kolesarsko dirko Alpe Adria Tour.

To je največja etapna dirka za mlade kolesarje v Avstriji. Največji mladi talenti iz enajstih držav so se pomerili na štirih prizoriščih na Koroškem. Zahtevne štiridnevne so se udeležili deklice in dečki našega kluba, ki so nastopali v dveh kategorijah, U13 in U15, v slednji tudi naši dečki B, saj v Avstriji posebne kategorije za to starost ne poznajo. Mladinke in mladinci se dirke zaradi nastopov v Ilirski Bistrici niso mogli udeležiti.

Blestela je Maja Vurušić, ki se je med deklicami C prav v vseh štirih etapah uvrstila na zmagovalni oder in bila tretja v skupnem seštevku, zadnji dan pa nas je z zmago v četrti etapi razveselil Mai Prevejšek, ki je bil na 11. mestu tudi naš najboljši v skupni razvrstitvi v kategoriji U15. Med deklicami v tej kategoriji je bila Iva Colnar na koncu četrta.

V nedeljo je TIC Ilirska Bistrica organiziral kolesarsko dirko, vzpon iz Ilirske Bistrice na Sviščake. Kolesarke in kolesarji so prevozili 19,8 km dolgo progo in pri tem opravili 920 m vzpona. Med mlajšimi mladinci je zmagal Jakob Omrzel, med starejšimi mladinkami je slavila Špela Colnar, med starejšimi mladinci pa je bil Aljaž Turk drugi.

Dan prej, v soboto, je bil v Ilirski Bistrici kriterij, na katerem sta se med mlajšimi mladinci najbolj izkazala Jakob Omrzel in Nejc Peterlin, ki sta poskrbela za dvojno zmago našega kluba. Med starejšimi mladinkami je bila Špela Colnar četrta in je za las zgrešila stopničke. Med starejšimi mladinci je bil naš najboljši na osmem mestu Aljaž Turk. Med člani, kjer je bila konkurenca precej okrnjena, je zmagal Mihael Štajnar (Meblojogi), Jaka Špoljar je bil deveti.

V nedeljo se je z zadnjo, tretjo etapo, na Slovaškem končala tridnevna mednarodna kolesarska dirka po Trenčianski regiji. Slovak v dresu našega kluba, Martin Jurík, je na 147,5 km dolgi cestni dirki brez težav ubranil prednost, ki si jo je nabral na kriteriju in vožnji na čas, in slavil tako med starejšimi mladinci kot med člani. Na odru za zmagovalce so ga na koncu oblekli tako v rumeno majico najboljšega kolesarja v absolutni konkurenci kot v belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Včeraj je naš klub Občini Šentjernej pomagal organizirati 16. Jernejev kolesarski maraton, še vedno pa smo pod vtisi nedeljske cestne dirke na evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer so se izkazali naši trije, David Per, Tilen Finkšt in Aljaž Jarc. O tem več na spletni strani: https://www.adria-mobil-cycling.com/sl/novica/1752/ep-vsi-trije-v-veliko-pomoc-luki-mezgecu-s-pomembnimi-izkusnjami