Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Brežice

Nastja Galič peta na Evropskih univerzitetnih igrah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2016 07:01

Že prvi dan Evropskih univerzitetnih iger, ki v juliju potekajo v dveh hrvaških univerzitetnih središčih v Zagrebu in na Reki in gostijo več kot 5.000 športnikov študentov 450 evropskih univerz, je nastopila tudi članica Karate kluba iz Brežic Nastja Galič. V kategoriji kate je za Univerzo v Ljubljani dosegla odlično peto mesto.

Foto: Karate klub Brežice

V karateju se je pomerilo 99 univerz s svojimi predstavniki. V Nastjini kategoriji – kate je nastopilo 22 odličnih evropskih katašic, najboljših predstavnic različnih evropskih univerz. Nastja je bila po uspešno zaključenem izpitnem obdobju na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer študira psihologijo, sredi fizičnih priprav za bližajoče se svetovno prvenstvo.

Nastop na tako velikem vmesnem tekmovanju je bil precej naporen, zlasti še, ker se je ta dan temperatura v Zagrebu dvignila čez 36 stopinj Celzija in so bile razmere v dvorani Bojan Stranić na Jarunu zelo težke. Nastji je žreb naklonil prosto prvo kolo, v drugem pa bi se morala pomeriti z Biserko Radulović iz Črne Gore, vendar se je ta nastopu zaradi slabega počutja odpovedala. Nastja se je tako v četrt finalu direktno pomerila s kasnejšo zmagovalko Doroto Balciarovo iz Slovaške, ki je proti Nastji izvajala svojo najmočnejšo kato Chatanyaro Kushanku. Nastja je odlično naredila kato Kururunfo, vendar jo je Dorota premagala rezultatom 4:1. Ker se je Dorota kasneje uvrstila v finale, je Nastja dobila priložnost za nadaljevanje tekmovanja v repasažu.


Najprej se je pomerila s predstavnico Univerze v Edinburgu Deniso Gombolovo, ki je sicer po narodnosti Slovakinja. Obe sta izvajali kato Paiku, vendar je Nastja s svojo odločnejšo izvedbo sodnike bolj prepričala in gladko zmagala. V boju za tretje mesto je Nastja proti predstavnici iz Francije Alexandri Feracci izvajala Suparimpei, a jo je ta z isto kato premagala, tako da je Nastja na koncu osvojila odlično peto mesto in povsem zadovoljila spremljajočega trenerja Mladena Railića, ki je računal tudi na odlične uvrstitve v bojih deklet iz reprezentance, kar so kasneje v popoldanskih urah dokazala z osvojitvijo ekipne bronaste kolajne. V katah je nastopil tudi Aljaž Klaneček, ki je osvojil solidno deveto mesto.

Kombiniranje vrhunskega športa in študija je vsekakor zahtevna naloga, uspešen nastop na tako velikem tekmovanju po izpitnem obdobju pa prav gotovo velik dosežek, zato privoščimo Nastji, da se v nadaljevanju iger sprosti, navija za vse slovenske predstavnike in se v miru udeleži vseh spremljajočih dejavnosti. Prva bo velika otvoritev iger, ki bo že v sredo zvečer na Jarunu.