zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Brežice

Nastja najmlajša na Univerzijadi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.07.2016 15:38

Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) v sodelovanju s Hrvaško univerzitetno športno zvezo (HASS) organizira tretje evropske univerzitetne igre, ki so največji podvig Evropske univerzitetne športne zveze doslej.

Še en dan je do pričetka največjega evropskega več-panožnega športnega dogodka, namenjenega študentom vseh evropskih visokošolskih zavodov, t.i. Evropskih univerzitetnih iger (EUI).
Hrvati bodo gostili okoli 5000 študentov iz 45-ih evropskih držav in več kot 400-ih univerz, ki se bodo pomerili v rekordnih triindvajsetih disciplinah, od tega tudi dveh para-disciplinah. Barve vseh treh slovenskih univerz ter enega visokošolskega zavoda bo zastopalo 195 športnikov, študentov Univerze v Ljubljani bo kar 136.

Ljubljansko univerzo bo v katah zastopala 19-letna Nastja Galič, članica Karate kluba Brežice in študentka psihologije na Filozofski fakulteti Slovenija. Nastja bo med vsemi slovenskimi predstavniki najmlajša udeleženka. V katah bo nastopala tudi Aljaž Klaneček (FRI), v borbah pa bodo barve slovenskih univerz branile Ajna Godnič (FF), Lina Pušnik (EF), Tjaša Bertoncelj (FŠ), Tjaša Ristič (EF) ter trener Mladen Railić.


Letošnje igre bodo zajemale osupljivih 23 športnih disciplin, od tega tudi dve para-disciplini, EUSA se je namreč odločila zagotoviti enake možnosti vsem študentom športnikom. Tekmovalo se bo v badmintonu, bridgu, futsalu, golfu, judu, karateju, košarki in košarki 3na3, nogometu, šahu, športnem plezanju, namiznem tenisu, para – namiznem tenisu, taekwondoju, tenisu, odbojki, odbojki na pesku, plavanju ter para-plavanju, ragbiju 7, rokometu, vaterpolu in veslanju. Tekmovanja bodo potekala v dveh univerzitetnih središčih, v Zagrebu in na Reki.

V karateju se bo pomerilo 99 evropskih univerz, med njimi tudi najbolj prestižne kot so Oxford in Cambridge. Ljubljanska reprezentanca je danes prispela, po kratkem premoru bodo sledile priprave in treningi v Domu odbojke - Bojan Stanič za prihajajoče dni. Naših sedem študentov športnikov se bo v treh tekmovalnih dneh v ekipnem in v posameznem delu pomerilo v borbah in v katah. Karateisti bodo prva Slovenska skupina, ki bo prispela na EUG, zato jim želimo vso srečo pri utiranju poti, ki vodijo do zmage!