sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Šport Ribnica

Nik Henigman potuje na Olimpijske igre

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.07.2016 18:54

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je včeraj naposled javnosti razkril sicer prejšnji teden olimpijskem komiteju Slovenije znan seznam igralcev za sestavo reprezentance, ki bo nastopila na Olimpijiskih igrah v Braziliji.

Na njem bo med 17 rokometaši tudi 21 letni Nik Henigman, član rokometnega kluba Riko Ribnica. Nik je v pripravljalnih tekmah pokazal izjemno prizadevnost v obrambi, z višino in strelom od daleč pa selektorja prepričal, da je na poziciji levega zunanjega igralec po njegovi meri.

Menda je celo boljši od Sebastijana Skubeta, ki ga je Vujovič črtal s sezanam skupaj z Gašperjem Margučem, desnim krilom. Vse kaže, da bo Nik ravno zaradi igre v obrambi celo med 14 igralci, ki jih bo selektor prijavil za olimpijiski turnir, trije pa bodo v rezervi.


Sicer si je Nik vrata reprezentance odprl na sklepnem pokalnem turnirju, sredi aprila v Ribnici, v tekmi za tretje mesto, ki si jo je ogledal tudi selektor Vujović. Poleg Bena Lapajneta in Tomaža Tomšiča, ki sta nastopila na dveh olimpijiskih igrah,in sicer v Sydneju 2000 in v Atenah štiri leta pozneje, kot igralca Celja Pivovarne Laško, Nik pa je prvi Ribničan, ki na igre sodobne dobe odhaja kot igralec matičnega kluba. To je poleg dveh tretjih mest letos v pokalu in državnemu prvenstvu, zagotovo največji prispevek ob 60 letnici kluba.