nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

NK Krško in NK Posavje Krško postajata NK Krško Posavje

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2023 07:20

NK Krško in NK Posavje Krško se združujeta v enoten klub, ki bo nosil ime NK Krško Posavje. Ta korak je prelomen in odločilen za skupnost, saj bojo z združenimi močmi ustvarili trdno in uspešno prihodnost za nogomet v tej regiji.

Minulo sredo je v sejni sobi AMD na stadionu Matije Gubca potekala pomembna skupščina kluba, ki je postregla s ključnimi predstavitvami in pomembnimi sklepi za prihodnost nogometnega kluba v naši regiji. Glavna tema skupščine je bila združitev dveh močnih klubov, NK Krško in NK Posavje Krško, v nov in združen klub, imenovan NK Krško Posavje.

Ta zgodovinski korak predstavlja trden temelj za nadaljnji razvoj in napredek naše regije na področju nogometa. Skupaj bodo zgradili močno in enotno nogometno skupnost ter zagotovili boljše priložnosti za naše igralce, navijače in lokalno skupnost. Ob tej priložnosti so izvolili tudi novega predsednika kluba NK Krško Posavje, Jožeta Tomažina, ki bo s svojimi izkušnjami in vizijo vodil klub v prihajajočih obdobjih. Poleg predsednika pa so bili izvoljeni tudi ostale člani vodstva kluba, ki bodo skrbeli za nemoteno delovanje kluba ter uresničevanje zastavljenih ciljev. 

Športni cilji NK Krško Posavje za sezono 2023/2024 so jasno določeni. Še naprej želijo razvijati nogometno šolo. Skrbeli bodo za kakovostno delo v nogometni šoli, kjer bodo vzgajali in razvijali otroke od njihovega sedmega leta dalje. Program NOGOBIKCI omogoča prisotnost v osnovnih šolah, kar bo otrokom omogočilo prvi stik z nogometom in spodbudilo ljubezen do tega športa. Njihov cilj je tudi nadaljevati s kvalitetnim in strokovnim delom v mlajših selekcijah (U8-U13), s čimer želijo postati najkvalitetnejša nogometna šola v regiji. Poudarek bo na individualnem razvoju perspektivnih igralcev, katerim bodo zagotovili dodatno delo za še boljše napredovanje. Še naprej bodo sodelovali na močnih mednarodnih turnirjih in prijateljskih tekmah v širši regiji. S tem želijo mladim igralcem ponuditi priložnost za igranje na višji ravni in pridobivanje neprecenljivih izkušenj.  Zavedajo se, da so domači nogometaši temelj kluba, zato si želijo sestaviti ambiciozno člansko ekipo, ki bo sestavljena pretežno iz igralcev vzgojenih v lokalnem okolju. Želijo si tudi napredovanja v 2. SNL, kamor verjamemo, da klub sodi.

Jože Tomažin, predsednik kluba NK Krško Posavje nam je povedal: "Z združitvijo NK Krško in NK Posavje Krško v klub NK Krško Posavje se odpirajo nove in obetavne priložnosti za našo regijo. Skupaj bomo gradili povezanost med igralci, trenerji, navijači ter celotno lokalno skupnostjo. Verjamem, da smo ustvarili trdno osnovo za dolgoročen uspeh in želim, da naš klub postane zgled organiziranosti, vzorni primer razvoja nogometnih talentov ter pomemben steber v lokalni športni skupnosti." "Z združenjem obeh klubov v NK Krško Posavje bomo združili moči, znanje in izkušnje, kar nam bo omogočilo bolj celovito in učinkovito delo na področju razvoja igralcev ter vzpostavitve močnega tekmovalnega moštva. Skupaj si bomo prizadevali za doseganje odličnih športnih rezultatov, obenem pa bomo zagotavljali kakovostno izobraževanje in vzgojo mladih nogometašev v skladu z najvišjimi standardi," pravi Rok Zorko, strokovni vodja kluba NK Krško Posavje.