nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Krško

Nogometašem Krškega zmaga

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.09.2016 19:50

V 10.krogu 1. SNL je danes na sporedu 5 tekem, med drugim so se nogometaši Krškega na domači zelenici dokopali do zmage nad velenjskim Rudarjem.

Tekma med Aluminijem in Gorico se je končala brez zadetkov 0:0. Še največ zadetkov so navijači videli v Radomljah, kjer so z 0:5 zmagali nogometaši Domžal. Olimpija je v gosteh premagala ekipo Celja z 0:1, na stadionu Matija Gubec v Krškem pa je zadetek za vodstvo domačinov padel v zadnjih minutah srečanja. Končni izid tekme z velenjskim Rudarjem je bil 1:0 za Krčane. 

Derbi kroga se bo začel ob 20:15, ko bo Maribor v gosteh igral proti Kopru.

S tekme v Krškem:

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 800, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Gabrovec (Markovci).
* Strelec: 1:0 Dangubić (87.).
* Krško: Zalokar, Pušaver, Vuklišević, Krajcer, Šturm, Jurečič (od 85. Špiler), Dušak, Vokić (od 59. Mensah), Sadiković (od 69. Čeh), Kramarič, Dangubić.
* Rudar: Radan, Bolha, Zec, Billong, Mužek, Lotrič (od 69. Eterović), Babić, Grgić, Trifković, Dodlek (od 78. Pišek), Glavina.
* Rumeni karton: Babić.

* Rdeči karton: /.

Krčani so znova dokazali, da so Velenjčani njihove dobre stranke. V šestih nastopih proti njim še niso izgubili, tokrat so v končnici tekme prišli celo do zmage, tretje v tej sezoni, s katero so se na lestvici prebili pred današnjega tekmeca, pri slednjem je za rekorden, 200. nastop v velenjskem dresu poskrbel Damjan Trifković, na sedmo mesto.

Prvi polčas ni navdušil ne domačih ne gostujočih navijačev, saj si ekipi z izjemo zaključka tega dela igre nista priigrali praktično nobene priložnosti. Enega bolj nevarnih strelov je v 37. minuti sprožil Rudarjev Mitja Lotrič, v 45. minuti pa je domače vsaj za trenutek na noge spravil Filip Dangubić, ki je prodrl v kazenski prostor, streljal malce z desne strani, a z diagonalnim strelom le za malce zgrešil cilj.

Tudi v uvodu drugega polčasa predstava v Krškem ni bila posebej razburljiva, pravih priložnosti praktično ni bilo. Eno lepših pa je v 70. minuti zapravilo Krško, sicer malce konkretnejše in nevarnejše od gostov, prek Dangubića, ki je bil nenatančen iz kazenskega prostora. Krčani pa so le povedli v 87. minuti, ko je z več kot 20 metrov z desne strani s strelom čez Mateja Radana v nasprotni kot zadel Dangubić.

Krčani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostili Maribor.