franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Krško

Nogometaši Krškega premagali Krko s 3:0

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.03.2016 17:22

Na stadionu Matije Gubca v Krškem so se danes v 24. krogu prve lige Telekom Slovenije ob 15h pomerili nogometaši Krke ter Krškega. Krčani so prepričljivo zmagali s 3:0.

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 1250, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik, Kovačič (oba Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Volarič (31.), 2:0 Urbanč (48.), 3:0 Đurković (63.).
* Krško: Zalokar, Petrič, Volarič (od 72. Pavič), Sikošek, Urbanč, Gregov, Čeh, Pušaver (od 78. Jakolić), Žinko, Đurković (od 85. Kramarič), Hotić.
* Krka: Mitrović, Bogdan, Fuček, Gliha (od 46. Potokar), Mojstrovič, Ejup, Kostanjšek (od 68. Dežmar), Marotti, Welbeck, Perić, Majcen (od 63. Aniekan).
* Rumeni kartoni: Žinko, Gregov, Đurković; Gliha, Kostanjšek, Ejup.

Nogometaši Krškega so zanesljivo dobili lokalni derbi začelja in potrdili dobro formo na začetku spomladanskega dela prvenstva. Krčani so bili večji deltekme boljši, konkretnejši tekmec, kar so kronali s tremi goli in tremi točkami, s katerimi so se na prvenstveni razpredelnici izenačili s Krko in Rudarjem, zadnje mesto pa prepustili Kopru. To je bila v tretji tudi prva zmaga Krškega proti Krki.

Novomeščani so v Krško dopotovali z ambicioznimi načrti, s strelom Mihe Kostanjška so tudi prvi zagrozili. A domači so hitro vrnili udarec, prevzeli pobudo, Šime Gregov bi lahko poskrbel za prvi gol, toda veselje mu je na golovi črti preprečil Nana Welbeck, želenega cilja nista našla niti strela Dina Hotića. Ko je bilo že videti, da so gosti zdržali pritisk gostiteljev, pa je padel gol. Tim Čeh je sprožil močan srel od daleč, vratar Miodrag Mitrović je žogo odbil, a le do Luke Volariča, ki ga je nato preigral in potisnil žogo v mrežo.

Da Novomeščani ne morejo računati na točke, je pokazal že prvi resnejši napad domačih v drugem polčasu, iz katerega so povišali vodstvo, po podaji iz kota se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Dejan Urbanč. Dokončno je bila tekma odločena v 63. minuti, ko je tretji gol za Krško dosegel Enes Đurković, ki je kaznoval neodločnost gostujoče obrambe, ta bi lahko pred strelom razčistila nevarnost.

Krka je bila povsem razglašena, domači pa so imeli še nekaj priložnosti, da bi rezultat povišali, a so bili na koncu zadovoljni tudi z zmago 3:0.


Krško bo v naslednjem krogu gostovalo v Novi Gorici, Krka pa bo gostila Luko Koper.

Statistični podatki iz tekme:

Krško                      Krka
3            Goli             0
8  Streli v okvir gola  0
6   Streli mimo gola   2
15           Koti            5
13        Prekrški       10
3 Prepovedani položaji 0
3     Rumeni kartoni  3
0      Rdeči kartoni    0