stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Nogometni derbi: Krško proti Brežicam

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2024 08:43

Po zimskem premoru se nogomet vrača na zelenice po Sloveniji, in s tem tudi dvoboji tretjeligaških moštev. NK Krško Posavje se veseli lokalnega nogometnega derbija, ki bo uvodna tekma v pomladanski del prvenstva. Na stadion Matije Gubca prihajajo sosedje iz Brežic, in sicer v petek, 8. marca, ob 18.00 uri. Ekipi se borita za vrh tretje lige vzhod. Ob dnevu žena bo vstop na tekmo za ženske brezplačen.

Tekma bo potekala pod reflektorji, saj si v klubu želijo, da bi se čim več ljudi udeležilo dogodka, kjer bodo navijači lahko uživali v napeti domači tekmi. Obisk Nuklearcev in drugih navijačev nogometa iz Brežic bo zagotovil posebno vzdušje.

Krška ekipa je v prestopnem roku doživela nekaj sprememb, ki so usmerjene v uresničevanje klubskih ciljev. Klub je zapustilo pet nogometašev: Luka Lazanski, Raeece Abdul Ellington, Benjamin Dalipi, Anis Miskić in Žan Šmid. V klub pa so pripeljali Davida Kovačiča, Nikija Radoviča, Lana Lekšeta, Jakoba Črpiča in Šimuna Šintića. Smernice NK Krško Posavje poudarjajo domačnost, kvalitetno delo, priložnosti za mlade in spoštljive odnose. "S temi vrednotami ter s poštenim in transparentnim delovanjem, verjamemo da bomo dosegli nove uspehe krškega nogometa," so zapisali v sporočilu za javnost.

Pred prvo tekmo so v NK Krško optimistični in verjamejo da so na vseh področjih članske ekipe naredili korak v pravo smer. "Še posebej smo prepričani v kakovost kadra, ki smo ga pridobili, in verjamemo, da so naši nogometaši sposobni igrati v drugi slovenski ligi. Hkrati spoštujemo in cenimo delo prejšnjega strokovnega vodstva članske ekipe, ki ga je vodil Slaviša Dvorančič v najtežjih trenutkih kluba. Pred nami je drugi del sezone, in oceno našega dela bomo lahko podali ob koncu prve tretjeligaške sezone. Takrat bomo potegnili črto in se odločili, kako naprej v novo sezono, kjer bodo naši cilji še višji," so še zapisali NK Krško.