Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

VALENTINA PLASKAN Njena.si

Zvezda Štorije zdaj v voditeljske vode

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Šport Evropa

Nogometni škandal

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.02.2013 13:14

Evropskemu nogometu grozi največja stavniška afera doslej.

Kot so sporočili iz Europola, so tamkajšnji preiskovalci doslej odkrili več kot 380 nogometnih tekem, na katerih sumijo, da je šlo za manipulacijo izidov. Na današnji novinarski konferenci v Haagu je vodja Europola Rob Wainwright govoril o doslej še nevidenih razsežnostih manipulacije.

V Europolu še pravijo, da so doslej že odkrili 380 tekem iz obdobja med letoma 2008 in 2011, kjer obstaja sum krojenja izidov, med tekmami pa so tudi dvoboji s svetovnih in evropskih prvenstev in lige prvakov. A to je le del razkritega, saj Europol preiskuje še 300 tekem, večino zunaj Evrope, a tudi tekme v evropskih nogometnih velesilah Španiji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem.

V poročilu je Europol razkril, da je bilo po doslej znanih podatkih v prirejanje izidov vključenih 420 nogometnih funkcionarjev, nekdanjih in dejavnih igralcev ter nogometnih sodnikov iz 15 držav. Vse niti vodijo k azijskemu združenju s sedežem v Singapurju, ki naj bi skrbelo za razplete nogometnih tekem in goljufije na stavnicah; združenje je zelo dejavno tudi v Evropi.


Wainwright opozarja, da gre le za že razkrite zadeve in dodaja: "To je le vrh ledene gore. To je zelo žalosten dan za evropski nogomet."

Po poročanju nekaterih medijev naj bi Europol nepravilnosti razkril tudi v slovenskem nogometu.