cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Ljubljana

Nova peterica v evopski ligi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.12.2016 19:13

Prve tekme zadnjega, 6. kroga skupinskega dela nogometne evropske lige so določile novih pet potnikov v 1/16 finala tega tekmovanja. Med 32-erico najboljših so se prebili še Osmanlispor, Villarreal, Fiorentina Josipa Iličića, Paok in Gent.

V skupini H je bil Konyaspor Nejca Skubica že pred to tekmo brez možnosti. Tokrat so Turki, Skubic je igral celo tekmo, z 0:1 izgubili proti Gentu, poraz Brage v Donjecku z 2:4 (Šahtar je skupinski del končal s šestimi zmagami) pa je pomenil napredovanje Belgijcev. Sergej Krivcov in Taison sta dosegla po dva gola za Ukrajince.

V skupini J je Fiorentina Josipa Iličića, ta je danes obsedel na klopi, v gosteh z 2:1 ugnala Karabah Agdam in potrdila prvo mesto v skupini ter preboj v nadaljevanje tekmovanja. Na drugi tekmi je Paok do drugega mesta v skupini prišel z zmago 2:0 proti Slovanu Liberecu.

V skupini L sta napredovala Osmanlispor, ki je z 2:0 premagal Zürich, za katerega je Đengis Čavušević igral do 67. minute, in Villarreal, ki je z 2:1 odpravil Steauo iz Bukarešte.


V izločilne boje so se tako doslej uvrstili Apoel Nikozija, Olympiacos, Anderlecht, St. Etienne, Zenit, Roma, Genk, Athletic Bilbao, Ajax, Šahtar, Schalke, Krasnodar, Sparta Praga, Osmanlispor, Villarreal, Fiorentina, Paok in Gent.

Danes je sicer na sporedu še 18 tekem.