1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Ljubljana

Nova rokometna sezona v znamenju troboja Velenje-Trebnje-Celje

Piše: STA

Čas objave:
09.09.2021 15:26

Uvodni obračuni Celja Pivovarne Laško in trebanjskega Trima proti Gudmeju oziroma Holstebroju v evropski ligi so razkrili, da slovenski klubi izgubljajo stik z najboljšimi mednarodnimi tekmeci. V nasprotju s tem se v elitni rokometni ligi NLB v sezoni 2021/22 obeta ogorčen boj za naslov državnega prvaka med Velenjčani, Trebanjci in Celjani.

Tekmovalni sistem v primerjavi z minulo sezono ostaja nespremenjen. V ligi NLB bo nastopilo 14 ekip: Gorenje Velenje, Trimo Trebnje, Celje Pivovarna Laško, Jeruzalem Ormož, Koper, Riko Ribnica, Slovenj Gradec 2011, Urbanscape Loka, Maribor Branik, LL Grosist Slovan, Dobova, Ljubljana, Sviš Ivančna Gorica in Herz Šmartno.

Po koncu rednega dela bosta izpadli dve zadnjeuvrščeni ekipi, mesto med elito pa si bosta izborili dve najboljši ekipi iz 1. B SRL.

Uvod v novo sezono bo odmeven. Na Dolenjskem se bodo v petek udarili prvaki iz Velenja in drugouvrščeni Trebanjci, drugi pari uvodnega kroga so: Jeruzalem Ormož - Urbanscape Loka, LL Grosist Slovan - Koper, Riko Ribnica - Herz Šmartno, Ljubljana - Sviš Ivančna Gorica, Slovenj Gradec 2011 - Dobova in Celje Pivovarna Laško - Maribor Branik.


Rokometna zveza Slovenije je pred začetkom nove sezone pripravila novinarsko konferenco, ki je že drugo leto zaporedoma minila prek spleta. Prav vsi klubi v ligi NLB so izrazili željo, da bi - po dveh kaotičnih sezonah zaradi pandemije novega koronavirusa - nova sezona minila brez večjih pretresov.

Velenjska zasedba je v minuli sezoni izkoristila spodrsljaje Celja in v končnici sezone uprizorila prvovrstni preobrat ter četrtič osvojila naslov državnih prvakov po sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13. Zasedba iz Šaleške doline, ki bo v tej sezoni nastopala tudi v skupinskem delu evropske lige, je pred začetkom sezone previdna v napovedih. "Naša ekipa je še vedno mlada in neizkušena. Če ne bi bilo izkušenega Davida Miklavčiča, potem bi v povprečju bila stara okoli dvajset let. V tej sezoni gremo tekmo po tekmo," pravi primorski strokovnjak na klopi Velenjčanov Zoran Jovičić.

Strateg Trebanjcev Uroš Zorman je izrazil nezadovoljstvo, da njegove varovance že v uvodnem krogu čaka obračun s prvaki iz Velenja. "Po grenki evropski izkušnji s Holstebrojem, na katerih smo prikazali dva različna obraza, smo se povsem osredotočili na domače tekmece. V novi sezoni bo za nas najbolj pomembna naslednja tekma, torej naš prvi cilj je obračun proti Velenjčanom," pred začetkom sezone pravi Zorman.

"Verbalno najmočnejše besede" prihajajo iz mesta grofov, Celjani so namreč odločno in jasno izrazili svojo željo po vrnitvi na sam vrh slovenskega rokometa. "Naša želja in cilj je, da v Celje vrnemo naslov državnega prvaka in naredili bomo vse, da izpolnimo ta cilj," je odločno dejal nekdanji krožni igralec, zdaj pa trener 24-kratnih državnih prvakov iz Celja Alem Toskić.